De Maya’s hadden een eeuwenoude cultuur die zeer verbonden was met de natuur, dieren en de ganse kosmos. Zo staan hun piramides op kosmisch gelokaliseerde plaatsen gebaseerd op ons pleiadisch zonnestelsel. 

De Tzolkin, de energetische matrix van bewustzijn, telt in totaal 52 portaaldagen. Ze staan symmetrisch links en rechts van de middelste kolom, ook wel de ruggengraat van de Tzolkin genoemd, gegroepeerd weergegeven.

Iedere portaaldag vertegenwoordigt een specifieke combinatie van een van de 20 archetypes (zonnetekens) en een van de 13 dynamieken (tonen).De portalen zijn het fundament onder de structuur van de Tzolkin. Het zijn de energetische schakels tussen de verschillende energetische dimensies.

Momenteel bevinden we ons op kin 108 “Gele ster toon 4” en is deze gelegen in de rode slang golf met wel minstens 10 poort of GAP dagen (galactische activerings poorten). Namelijk van 29 maart tem 10 april. (Van kin 106 tem kin 115).

52 poortdagen

In onze Tzolkin kalender zitten 52 poortdagen aangegeven door de paarse vakjes die we op de kalender hieronder zien. Dit zijn dagen waarop de sluiers tussen de kosmos en de aarde dunner zijn. Het zijn kruispunten van tijdgolven die het ontvangst van kosmische kennis vergemakkelijken. Je bent dan zovéél sterker verbonden met het hart van de melkweg “de Hanab K’u, de bron die elke dag pulserende energie op ons afstuurt.

Deze dagen brengen je ook dichter bij je eigen kern en laten mij vooral voelen “gewoon bij mezelf zijn”, niet teveel en leven vanuit “ik ben” zeker niet vanuit “ik doe”,… Wat ik ook zeer sterk voel is dat als je u afstemd op bepaalde vragen je zeer goed aanvoelt wat je te doen staat,… Op deze dagen staat je kompas ook extra gefinetuned,… Je kan de naam van je zaak binnenkrijgen of nu eindelijk te weten komen wat je werkelijk wenst in je toekomst.

 

 

Kiezen voor de dingen die je blij maken

Deze periode of golf heeft als thema de rode slang. Dit betekend dat je extra eraan herinnert zal worden “wat geeft mij energie en wat neemt van mij energie”, durf ik te kiezen voor energie verhogende activiteiten en letterlijk de oude huid af te werpen;-). Kies ik voor mijn passie,… Durf ik te volgen wat ik aanvoel,…om op het einde van deze periode thuis te komen in de rode aarde energie. Letterlijk gaan waar mijn voeten mij brengen afgestemd op moeiteloosheid en synchronisiteiten die de weg bepalen,…

Mensen die op een GAP-dag geboren zijn hebben een grote gevoeligheid en zullen enige vorm van paranormale begaafdheid ontwikkeld hebben. Zij zijn vaak eenlingen die hun eigen pad bewandelen. Doordat ze op jonge leeftijd al bezig zijn met grote levensvragen worden ze vaak niet begrepen door anderen. Op later leeftijd zullen ze pas gelijkgestemden ontmoeten. Mensen die op deze dagen geboren zijn brengen altijd vernieuwing en transformatie met zich mee.

Bron van deze kalender is: www.kristalboeken.nl

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This