De Maya’s waren een indianenvolk dat zeer goed de verbinding tussen de kosmos en al het leven op aarde in kaart hebben gebracht. Zo vinden we duizenden hiërogliefen op zelfgebouwde piramides waarbij we nooit aanwijzingen hebben kunnen vinden hoe deze volkeren die heeft kunnen bouwen met de middelen die zij op dat moment ter beschikking hadden.

Zo hebben we ontdekt dat de Maya’s niet over het wiel en ijzer beschikten. Ze hebben dus hun piramides gebouwd zonder gereedschap als bijlen, zagen, hamers en spijkers.

Ze wisten de piramides wel zo te bouwen dat op exacte tijden de positie van de zon en die van de maan en andere hemellichamen van de piramide kon worden afgelezen. Van de kalenders die zij meer dan 1000 jaar geleden nalieten, kunnen wij nog maar sinds kort met computers aantonen dat ze kloppen. Preciezere kalenders dan die van de Maya’s bestaan niet.

Zij hadden die kalenders al toen wij in Europa nog dachten dat de aarde plat was en nog niet eens wisten dat er planeten bestonden.

Indien je stapt in de wetenschap dat alles energie is, Albert Einstein beschreef dit al in zijn relativiteitstheorie in 1905 met zijn formule E = m², transformeert je ganse leven.

De Maya’s stonden nog zo dicht bij de kennis van onze aarde, de kosmos en al de planeten. Dat ze
voor elke dag van hun kalender een dagenergie hebben vastgesteld. Elk pasgeboren kind kreeg een
verwijzing in hun naam naar de energie van die dag. Meer bepaald jouw unieke zonneteken of zegel.

De maya’s beschikten over 20 kalenders die niet alleen afgestemd zijn op de 1-jarige cyclus van de aarde om de zon (zoals de gregoriaanse kalender), maar houden eveneens rekening met cycli van het Pleiadisch sterrenstelsel en de gehele melkweg, die tot 26.000, 104.000 en zelfs 225 miljoen jaar bestrijken. Het perspectief is dus veel ruimer en omvattender en is de enige astronomische wetenschappelijk die werkelijk rekening houdt met de ganse kosmos,… Centraal binnen elk van de 20 kalenders is de Tzolkin. “Tzol” staat voor tellen en “Kin” is het woord voor dag.

 

We mogen nog van geluk spreken dat hun wijsheid en achterliggende kennis over de kalenders bewaard is gebleven in het hiërogliefenschrift op de Maya piramides. Want na de omverwerping van hun cultuur rond de 16e eeuw door Spaanse plunderaars, in hun kielzog gevolgd door de invasie van het Vaticaan, is ook hun filosofie letterlijk en figuurlijk opgegaan in rook en ook was het ten strengste verboden om dit van vader op zoon over te dragen.

Als je weet dat je een kosmisch wezen bent met een missie en een volledige Zielsimprint of blauwdruk, krijgt je leven een totaal andere dimensie en betekenis.
Weten wie je bent en waar je ziel voor staat maakt de krijger in jezelf wakker en zal je stappen doen zetten in de richting van jouw “unieke Zielegeluk”.

De Tzolkin kalender omvat 260 dagen uitgeteld 9 maanden en is dus in feite een creatiekalender. Met elke dag een unieke energetische waarde,
Als je weet dat in ons lichaam er elke dag miljoenen cellen worden vernieuwd weet je dat wij de creators zijn van ons eigen bestaan.
Als je in de wijsheid stapt dat alles energie heeft en je leeft op het ritme van de dag energie en de maan. zal je merken dat je de teugels van je bestaan gretig in handen zal durven nemen en je zonnezegel vol fierheid zal uitdragen, want weten wie je bent, maakt het besef in je wakker dat je waardevol en uniek bent.

Wanneer je jouw unieke zonnestraaltje zal gaan stralen uit deze kalender, dan zal je leven tot bloei komen en zal alles wat je ooit geloofde over jezelf in verval komen en kan jij je leven gaan uitbouwen vanuit pure overgave, liefde & vooral authentieke creatiekracht die onze wereld zo nodig heeft.

Dankzij de universele kennis en wijsheid van de Maya’s kom je op eenvoudige wijze in verbinding met de natuurlijke ritmes van het leven en met de blauwdruk van je eigen diepste innerlijke natuur.

Verdere info omtrent jouw unieke blauwdruk vind je op www.zielegeluk.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This