Ons menselijk lichaam is een minuscuul universum op zich. Door ons aan te passen aan dit prachtige universum binnenin ons kunnen we de energie die uit de kosmos stroomt volledig ervaren.

Als we weer één worden met het universum herontdekken we de eenvoud en spontaniteit waarvoor wij waren bestemd en die voor ons waren bestemd. Het aantal mensen op de wereld dat innerlijke genezing zoekt is enorm.

Misschien hoor jij er ook wel bij.

Mogelijk komt dit doordat de omgeving die we voor onszelf geschapen hebben zich te snel heeft ontwikkeld op vooral en bijna alleen technisch gebied met zeer weinig aandacht voor het energetische, spirituele en kennis op zielsniveau dat we nu beland zijn in een zelfgemaakte wereld van pijn en vermoeidheid.

Hoe redden we ons hieruit? Luister naar de melodie uit de wereld om je heen. 

Als je dit ritme kunt voelen in het water dat jouw wezen vormt, word je één met de waterkristallen. 

Dit is het leven dat zo velen van ons zoeken. Het is de genezende ervaring waarvan we weten dat ze diep in onze ziel op ons wacht. Iedereen zoekt genezing, vervulling en complete aanvaarding en omarming van zijn of haar eigen hart,…

 

De maankwaliteit in je vraagt van je om te zuiveren en op de stroom van het leven te gaan. 

Vooral in de westerse wereld draait heel het leven om zekerheden. Zekerheden die we nooit genoeg hebben. We willen op alle gebieden alle risico’s uitsluiten. Zo heeft de gemiddelde mens vaak meer dan 10 verzekeringen, soms wel 15. Als je het leven kunt zien als een onderneming dan weet je ook dat je risico’s moet nemen om ergens te komen. Of zoals google het formuleert mogen (moeten) er minstens 50% van uw nieuwe projecten falen;-).

Veiligheden en verzekeringen zorgen er vooral voor dat je niet verder komt. Ze houden alles vast en dekken alles af. Vast en zeker. Realiseer je dat alles dat vastzit nooit verder kan komen, zich niet kan ontwikkelen, niet kan bewegen en groeien. Alles dat afgedekt is, zal nooit tot bloei komen,…

 

We planten de wereld vol met sterke bomen,…

Zij hebben sterke wortels om ons aan vast te houden. Zolang je je daar aan vast houdt, kun je niet stromen. In onze angst klampen we ons met velen vast om de onzekerheid van de toekomst buiten te houden. Je weet tenslotte nooit wat er kan gebeuren. Als je op de rivier van het leven je erfdeel en je doel wilt bereiken en aan wenst te komen in de oceaan van overvloed en liefde zul je mee moeten op de stroom, zul je de wortels van de zekerheid mogen los mogen laten.

Om de bocht van de rivier die buiten je zicht is, liggen dingen op je te wachten. Als je ervan uit gaat dat dit slechte dingen en ervaringen zijn, zal je niet op de stroom gaan. Toch is het de enige weg om aan te komen en het pad van je leven te gaan, in dit leven of in de vele levens hierna,..

 

De stroom van het leven is vol avonturen. Die kan je leren beheersen door te er – varen, door te leren varen op de stroom en je over te geven aan dingen die goed en zeer puur aanvoelen,… Dingen die je niet meteen als makkelijk ervaart maar pistes die je toch neemt omdat je voelt dat je anders maar voor 80% in je leven staat,…  Het is de bedoeling dat we stuurman worden op ons eigen levensschip en leren zwemmen tussen de brokstukken;-).

Realiseer je dat we als mens altijd uitgaan van één procent kans op pech, ongeluk, tegenslag en daarvoor 99% kans op geluk en vervulling laten liggen. De enige zekerheid die je dan hebt, is dat je niet gelukkig zult zijn,.. 

De mens bestaat voor 70% uit water en dat is ontzettend veel. Het element water staat voor beweging, stromen en leert ons stromen, maakt ons zuiver en schoon. De maan in je vraagt je om je schijnzekerheden op te geven en op stroom te gaan, te kiezen voor je levensopdracht, zuiver te zijn en zuiver te handelen. 

Zo kun je schipper worden op je eigen levensvlot;-). Soms even aanleggen om uit te rusten, op te kalefateren of nieuwe voorraden op te bouwen, goede raad of drinkwater in te slaan en weer verder te gaan. Als er nog dingen zijn die je weerhouden om al te gaan varen en je over te geven aan de stroom van het leven, ga die dan oplossen. 

Zuiver jezelf van angsten, zorg en remmingen, van de ballast die je te zwaar maakt om op de stroom te gaan;-). 

Angst is een slechte raadgever en weegt erg zwaar. Hoop, liefde en vertrouwen maken je licht en helpen je om te kunnen stromen. Durf open te staan voor het leven en geef je over aan het leven. Alleen de stroom van het leven zal je in overvloed brengen wat je nodig hebt,… Aan jou om er voor open te staan en het te ontvangen met mildheid voor je eigenste hartje;-),…

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This