The most precious gift we can offer others is our presence. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers’’

Thich Nhat Hanh

Intens houden van iemand betekend “presence and deep listening” nl in het huidige moment aanwezig zijn en werkelijk luisteren naar elkaar,… Waarschijnlijk 1 van de moeilijkste dingen dat er bestaat… Meestal als er iemand aan het spreken is denken we in ons hoofd al 1000 en één dingen die we als reply kunnen geven,.. Enkel als we mindfullness oefenen kunnen we hiervan loskomen en “deep listening”toepassen,…

Er is een stem in onszelf dat ons aanspreekt en die we enkel kunnen verstaan als we écht leren luisteren naar onszelf. Het kan zijn dat ons lichaam ons iets wil tonen, of onze gevoelens of de manier waarop we naar dingen kijken,… Kiezen we om aandacht te schenken aan deze stem?

De kwaliteit ontwikkelen om te luisteren naar onze innerlijke stem  bepaald of we werkelijk naar anderen kunnen luisteren,… Alles begint werkelijk altijd vanuit onszelf,… Ontmoeten we oppervlakkige relaties, dan komen zij ons iets spiegelen;-). Waar kunnen we de rust en diepgang met onszelf nog versterken,..

Aspect 1:  Maithé = Love and kindness

Dit is de capaciteit om andere mensen blij te maken. Om geluk te delen met anderen,…

Als we niet de capaciteit hebben om van onszelf te houden, als we geen vrede en vreugde in onszelf cultiveren en terugvinden dan kunnen we geen vrede en vreugde delen met anderen en dan hebben we eigenlijk niets te delen met anderen,…

Vrede, stabiliteit, vrijheid en geluk in onszelf cultiveren is basis voor elke waardevolle relatie rondom ons. Hoe méér we in vrede zijn met ons uniek hart en vanuit aanvaarding en liefde trots zijn op onszelf zal deze energie iedereen rondom ons beïnvloeden,…De Boeddha zegt: “We kunnen niemand anders gelukkig maken als we zelf niet gelukkig zijn”… De ander zal nooit genoeg kunnen doen of zeggen  aan jouw adres als jouw “cup of love” niet overstroomt voor jezelf en jouw leven,…

Integendeel alles wat de ander doet zal NOOIT genoeg zijn als je niet EERST  zorgt dat jouw vierkante meter overloopt van liefde, geduld, aandacht en aanvoelen voor jezelf,…

Aspect 2: Karuna = Compassion = The desire to remove suffering from the other  person.

Dit betekend mededogen voor jouw geliefde,… Door dit te tonen ben je helend voor jouw grote liefde of medemens… Aanwezig zijn en meevoelen zonder woorden is 1 van de allermooiste dingen die je ooit kan doen voor iemand,…

Aspect 3: Mudita = Joy = Het verlangen om blijheid bij de mensen rondom jouw te brengen,…

Aspect 4: Equanimity = Upeksha = Het verlangen om alles te accepteren en niets uit te sluiten

Als we van iemand houden betekend dit ook dat we zijn of haar vrijheid niet willen afnemen. Dat je partner zich niet in een gouden kooi voelt met jouw in de buurt. Dat hij of zij zich niet geremd voelt in haar unieke zijn of op haar zielepad,… De ander laten zijn en eren met zijn of haar gebreken, werkpunten en issues;-)),… 

Je partner krijgt de ruimte in haar hart om te be(leven) wie ze werkelijk is en dat betekend pure verbondenheid…

Hoe méér deze 4 elementen groeien, hoe gelukkiger jij en je partner zullen zijn. Eén van deze aspecten bevat eigenlijk alle andere aspecten,…Als je 1 van de 4 ontwikkeld, dan ontwikkelen zet tegelijkertijd allemaal. 

Succes! 

ps: Niet wachten totdat jij of je leven perfect zal zijn een ware liefdesrelatie doorstaat alles;-))! 

 “keep the ones that heard you when you never said a word” 

“True love isn’t found, it’s built” 

I choose you, and I’ll choose you over and over. Without pause, without a doubt, in a heartbeat,  

I’ll keep choosing you,..

When you keep seeing his face in every guy you meet and never could remember your own,…

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This