Na het ontmoeten van een ontzettend bijzondere dame die samen met haar man in België het steiner onderwijs heeft opgericht… En het herontdekken van het liedje “I beg your pardon, I never promised you a rose garden”. Wil ik jullie graag mijn visie en ontdekkingen vertellen van wat voor mij een voedende geconnecteerde (ziels) relatie betekend,…

Samen in dezelfde richting kijken, Met twee wordt je eigenlijk één, egoïsme maakt de wereld stuk… En hoe onze leraar dokter Geert Verelst ons deze week vertelde over hoe de cellen in ons lichaam dit ook aantonen,… Concludeer ik iets wat ik al voel van kindsbeen af dat ware liefde werkelijk mogelijk is en dat de situatie van onze uiterlijke wereld ons toont hoe we als mens spijtig genoeg “als wegwerpmaterialen  omgaan met elkaar en “hoe sneller hoe beter” ons wegbrengt van deze waarden,…

Respect, harmonie, elkaar vrijlaten, missie georïenteerd samenzijn, koesteren, delen, beleven vanuit diepgang en respect voor onszelf en elkaar,.. Vanuit de wijsheid dat we alleen kunnen beleven wat we onszelf gunnen en geven… Hoop ik jullie enkele dingen te laten ontdekken die je kan toepassen… Want verandering ontstaat alleen door strategiën te implementeren,… Want zo alleen krijg je een ander resultaat,…

Kies voor je zielegeluk en ken elkaars missie of drijfveer-(en) in dit leven,…

Wees authentiek, doe je niet “leuker, verstandiger of anders” voor omdat het net dat authentieke stukje is van jouw ziel dat zijn ziel nodig heeft om te groeien en van te leren,… Het allerbelangrijkste is dat jij als uniek individu jezelf leert kennen en kiest voor jouw zielegeluk,…!! “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid” zei socrates ooit en is de basis van waaruit jij als individu trots mag gaan stralen,… Het ding is dat als jij voor jouw geluk gaat kiezen en dingen gaat doen die bij jouw passen (ook al zijn ze voor de buitenwereld saai of ouderwets) dan kom je in een ritme, dynamiek die bij jouw hart past,…

Je zal daardoor ook een partner aantrekken die dicht bij zichzelf staat. De meeste mensen vooral vrouwen hebben het ontzettend zorgzame stuk in zich, zorgen dat de kinderen het goed hebben dat de was en de plas piekfijn is,…

Vooral zorgen voor iedereen rondom zich behalve zichzelf,… Dan toon je uw kinderen letterlijk al de rest is belangrijker dan onszelf,… En leer je uw kids vooral dat je zelf niet mag doen wat je hart je ingeeft en wat je hart beroerd maar creëer je pleasers die later afstevenen op burn-out,… 

  • Maak samen met jouw partner een uniek Lifebook: Inspiratie Missy and Jon Butcher (check ze online)
  • Zoek uit waar je partner blij van wordt en bouw dit in jullie weekplanning in
  • Wat is het doel van je partner in dit leven, uit welke pijn is deze gegroeid of ontstaan,…
  • Hoe kan je elkaar helpen om trouw te blijven aan je unieke ritme (ochtend of avond mensen, de invloed van geluid, …)

 

Connecteer dagelijks met elkaar en bouw minstens  1 date avond in per week-(end)!!

Voor het bovenstaande zijn GEEN EXCUSES mogelijk!!! “ALLES WAT JE GEEN AANDACHT GEEFT STERFT OF VERDWIJNT” vertelde  Newton ooit. En omdat ik de koppels geen eten wil geven die per dag nog geen 5 minuutjes onverdeelde aandacht aan elkaar geven. Zeg ik het jullie nu;-))!! Als je thuiskomt vlieg je niet naar de kinderen, de kookpotten of het afwasmachine,…

Al die huishoudelijke taken kunnen wachten, bedenk eens welk signaal je uw partner geeft als jij dit als 1e ding doet als je hem ziet,… “ik ben niet belangrijk, het zijn éérst de kids, dan die berg was, het afval” ah ja en dan kom ik daar ergens achteraan gebengeld;-PPP!

Hier komt dus strategie nummer 1. Jouw schatteke heeft file en die bergen lastige klanten getrotseerd om de kost te verdienen voor jullie nest en samen met jouw aan jullie toekomst te schrapen, graven en bouwen… Dus je beloond hem met minstens 5 minuutjes van jouw onverdeelde, onbeoordeelde aandacht,…

Ga rustig in de zetel zitten of liggen, zonder Gsm, muziek en andere afleidingsmanoeuvres en spreek met de kinderen af dat ze jullie NIET mogen storen (alleen als het brand). Lig naast elkaar en kijk in elkaar recht in de ogen (noem het voor mijn part het zetelconnectiemoment) en adem eerst maar eens 5 x langer uit dan in om jouw stressmodus uit te zetten. En leer te voelen wat er in elkaars hartje omgaat op dat moment,… Je zal verschieten hoe deze ene strategie relaties letterlijk uit de sloop kan halen,…

Buiten ouders zijn we ook soulmates, dus de relatie tussen jullie 2 is cruciaal om al de rest draaiende te houden. Zonder ouders is er geen gezin dus aub zet elkaar op de 1e plek ipv de kids. Neem wekelijks een leuke babysit en ga met je partner op avontuur. (strategie 2). Doe iets wat je altijd al wilde doen en wissel jouw wensen af met de wensen van je partner. Letterlijk dingen beleven schept sowieso onvergetelijke herinneringen. Zijn de kids nog te klein dan haal je overheerlijke sushi af en date je gezellig thuis (kaarsen, de juiste prosecco en een leuk kleedje geven je meteen de juiste vibes;-).  

  • Hang Bucket-list kaartjes op in de toilet zodat je partner weet hoe hij je kan verrassen,…
  • Hang een lijstje aan op de ijskast van lastige klusjes waarmee je partner u kan helpen + beloon hem ook voor de hulp!!!! (mannen willen voor jouw zorgen en jouw beschermen dus VRAAG OF HIJ … KAN DOEN VOOR JOUW ZO STREEL JE ZIJN MAN ZIJN)!!

 

 

Irritatiewandelingen maken

Als jij zelf beslist hoe je iets wilt aanpakken in de opvoeding van je kind zonder je partner hierbij te betrekken duw je letterlijk je partner overboord! En kapseis je zelf omdat je de sterke armen van jouw man mist om het schip in de juiste koers te laten varen. Dus 1 x per week irritatiewandelingen maken en de dingen bespreken die je moeilijk of uitdagend vind in jullie relatie. “hoe voel jij je bij”,… zijn Cruciaal om die openheid en onbeoordeeldheid er te laten zijn,… 

Ons brein associeert plekken met gevoelens dus doe dit aub niet in bed. Dingen kunnen uiten zonder bang te hebben dat je partner je zal verlaten zijn cruciaal om het draagvlak en de veerkracht van een relatie te versterken,…

Kinderen opvoeden is allergrootste uitdaging ooit, zeker als jullie sterk van mening verschillen op sommige vlakken. Consensus zoeken zonder dat je tevéél aan je eigen waarden moet sleutelen is hoofdzaak. Aan hetzelfde zeil trekken bij beslissingen in de opvoeding is broodnodig anders groeien jullie sowieso uit elkaar!! Dus als je thuiskomt en de kinderen zijn boos op je partner ga je niet naar de kinderen maar éérst informeren bij je partner wat er gebeurd is en KIES JE DE KANT VAN JE PARTNER!!! 

Anders zit je met 2 te roeien in elkaars tegenrichting en daarbij ga je voor geen meter vooruit!!! (= doodsteek voor de relatie)!

Gemeenschappelijke passie of binding

Zoek of vind de connectie die jullie lijm samenhoudt. Als je man van paarden houdt en jij van rust en meditatie kan je perfect deze periode gebruiken om éérst een kwartiertje naar hem te kijken en toe te juichen terwijl hij dressuur rijdt. En de overige tijd voor jouw passie,… 

Zoek uit wat jullie binding nu werkelijk is en wat jij van zijn energie – persoonlijkheid nu werkelijk kan leren. Meestal trekt een perfectionistisch persoon een sloddervos aan om te leren dat niet alles piekfijn moet zijn om leuk te zijn,…

Je trekt de partner aan waar jij kan leren,… Dus bekijk alles even vanuit dit standspunt en je zal al sneller de zorro zien in jouw man.

Nieuwe samengestelde gezinnen

Niet simpel de dag van vandaag maar het is soms (spijtig) genoeg de realiteit dat mensen soms precies relatie s-(hoppen). Zonder enige veroordeling. kan ik gewoon zeggen dat als je zijn of haar kinderen niet zo graag ziet als jouw eigen kids (en of je die nu hebt of niet) dat je beter nu meteen het schip kan verlaten,,… Kinderen kiezen er niet voor dat hun ouders uit elkaar gaan dus jij hoeft verre van de jaloerse boze stiefmoeder te gaan spelen.

Je gunt je partner:

  • Strategisch wekelijks ingebouwde momenten alleen met zijn kids (noem het unieke ouder kind momenten) zonder jouw! Als het kind zich belangrijk voelt zal zij of hem het jouw ook niet moeilijk maken. Jouw kind heeft het sowieso al moeilijk met iemand in huis die niet zijn of haar moeder is laat staan dat het dan nooit zijn papa voor zichzelf alleen heeft.
  • JE BREEKT NOOIT DE BRONOUDER AF, ook al klaagt je partner soms over zijn ex vrouw. Ze is de moeder van jouw surpluskind dus je zit een beetje in haar kamp vast dus het kan maar beter gezellig zijn daar. Als er troubles zijn is dit aan jouw man om dit aan te pakken, niet aan jouw! Wees haar maar dankbaar dat jij de kans krijgt om de komende eeuw bij haar man te zijn;-)!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This