De media, reclamewereld en televisie probeert mensen ervan te overtuigen dat als we de perfect geschoren benen hebben, die hybride wagen liefst nog op lening en al de snelle wegwerp en vervangmaterie dat we compleet zijn, erbij horen en vooral waardevol zijn…

Dat we de “iemand” worden die we nog “niet” zijn, dat we belangrijker worden naargelang de maatstaf van hoe “mooier en succesvoller” onze uiterlijke wereld eruitziet…

Meermaals denken mensen als ik die partner heb, die garderobe, en dat strandhuis in Abu d’abi dan pas zal ik écht gelukkig kunnen zijn.

Spijtig genoeg zijn dit lapmiddelen waarbij je weggaat van de “essentie die jouw ziel vanaf jouw geboorte altijd al is geweest”. En je uiteindelijk niet gelukkig zal maken als je niet leert bij jezelf thuis te komen in jouw unieke kern die méér dan volwaardig is zonder dat je dit hoeft te vertonen door materie aan de buitenwereld.

Wat is het doel van ons bestaan?

Als we ons bezinnen over de vraag “Wat is het doel van ons bestaan” dan kom je uiteindelijk terecht bij een collectief universeel antwoord. Of je nu een gedetermineerde bent, een politicus of operator,… Alles komt terug bij de essentie van deze vraag.

Eigenlijk wilt iedereen een goed gevoel in zijn leven hebben over wie hij is en wat hij doet en zich vooral gelukkig voelen! Iedereen vult dit uiteraard in op zijn eigen unieke manier. Volgens zijn eigen uniek overtuigingen, opvoeding en blauwdruk.

Sommige slagen er helemaal niet in en zijn diep ongelukkig omdat ze niet behalen wat hun verstand of ouderlijke thuis toch zo belangrijk vinden om te vergaren in dit leven. Vele mensen zijn tevreden en beleven kortstondige of tijdelijke momenten van geluk afgewisseld met periodes van zich minder goed voelen afhankelijk van wat er in hun uiterlijke wereld gebeurd. Slechts weinigen slagen erin een voortdurende toestand van gelukzaligheid vast te houden. En vooral jezelf onvoorwaardelijk te accepteren en graag te zien onafhankelijk van wat er in je uiterlijke wereld ook gebeurd.

En das volledig menselijk en normaal we zijn opgevoed als “human doings ipv human beïngs”;-)! Heel ons schoolsysteem en conditionering steunt op het principe van “ik ben wat ik doe en bezit” dus niet verwonderlijk dat we bovenstaande geloven,…

De cyclus van begeerte

Onze maatschappij probeert ons te laten doen geloven dat als we bereiken wat we wensen en dan enkel pas dan is ons geluk compleet. Als we die unieke reis kunnen maken en lid worden van een zogenaamde “social” club met de nodige standing dan pas horen we er toch wel bij. Dikwijls maakt ons brein ons wijs dat als we iets bereikt hebben er toch nog dat andere moet bijkomen om ons pas écht gelukkig te maken. het ene is nog niet buiten of het andere staat al voor onze neus om “vervult” te worden,…

Hoor je het woordje vervullen, opvullen,…Terwijl geen enkel pasgeboren baby’tje denkt als hij geboren wordt had ik maar dat leuke paar kousen of die buggy dan pas wil ik buiten komen met mijn ouders;-). Neen, dat kindje wentelt zichzelf in zo’n koestering, omarming en vooral ontzettende eigenliefde zonder voorwaarden,…

Daarom wordt iedereen ook zo zonder dit bewust te beseffen aangetrokken tot kleine baby’tjes. Ze zijn het voorbeeld van gewoon zalig “zijn”, zonder iets te doen,…

 

Als je gelooft dat “wie je bent” gesteund is op uiterlijkheden en dit valt weg..

Door tegenslag of andere factoren kan materie ontzettend snel wegvallen. Je kan een ongeval krijgen en daar gaat je profcarrière als basketter. Je bedrijf kan failliet gaan zeker in deze tijd als je “niet bijdraagt aan een betere wereld vervallen dingen ontzettend snel”…

Als je bovenstaande gelooft dan wordt diegene wie je dacht te zijn ook meteen met het badwater weggespoeld,… En dan voel je u niet waardig want je rijd nu met de fiets naar een job die ondermaats is aan wat je gewend bent,…

Het principe “ik ben dus ik ben” ipv “ik doe dus ik ben” is de oplossing voor zovéél problemen die zich vandaag afspelen in onze wereld,… We bezoedelen onze planeet ontzettend hard omdat iedereen dingen forceert om “te mogen zijn” en we daardoor het respect en de liefde voor onze aarde en elkaar uit het oog verliezen,…

Elkaar beconcurreren terwijl de natuur ons niet anders toont dan dat we mogen samenwerken,…

De oplossing om uit deze cyclus te geraken…

Volgens mij doorloopt bijna iedereen deze cyclus totdat de bliksem jouw leven raakt. Je zit aan het sterfbed van je beste vriend of vader. Jouw vrouw ervandoor gaat met iemand anders omdat hij méér van de uiterlijke materie heeft vergaart dan jij,… Deze gebeurtenissen zetten je leven op zijn kop en vragen je om te gaan nadenken,… Wat is nu nog écht belangrijk voor jouw want van zodra we worden wakker geschud uit ons routine leventje kan diepgang en verrijking pas écht geboren worden,…

Dus tijd maken om te gaan zitten en “gewoon zijn” in de natuur en met je hand je hartgebied aanraken. (waar je hand is is je aandacht en we zitten al genoeg in ons hoofd). Met je blote voeten genieten van de 1e zonnestralen in het warme gras,… Tijd maken voor rust en inkeer en voelen wat er gevoeld mag worden in jouw leven. Emoties niet wegdrinken, eten of wegroken,… Kortom alles laten zijn en koesteren want je bent al “heel en compleet”… Dat is pure magie,…

Dit betekend niet dat je geen dromen en doelen mag koesteren en uitspreken;-)! Maar als je je dagelijkse geluk laat afhangen van de schommelbank of de hottub die jouw hartje wenst dan weet je dat je terug “afhankelijk” bent van dingen buiten jouw die je nooit blijvend kunnen vervullen,…

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This