Wie begint aan zijn zoektocht naar de diepere betekenis  van het leven komt al gauw terecht in de spirituele wereld. Deze verkoopt het allerliefst “ik voel me elke dag super” en “only good vibes”…

Want ja elke vibratie die je uitzend creëert je realiteit en je wilt toch niet anders dan leuke dingen zien in je realiteit…

Maar wat als het universum ons letterlijk ondersteunt en aanspoort om in te voelen op wat er zich in ons emotioneel lichaam voordoet… Wat is er nu werkelijk aan de hand en wat kunnen wij doen om onderbewuste trauma’s en innerlijke pijnen vrij te laten en zo onze gedachtenpatronen en overtuigingen veranderen…

Law of attraction = law of mirroring 

De “law of attraction” houdt in dat je gezien het feit dat we op deze planeet wonen toestemmen met het feit dat je gedachten exterieur worden bespiegeld en kan ook de “law of mirroring” worden genoemd.

Bij deze wet bestaat “niet” niet. Je kan niet voor een spiegel gaan staan en zeggen ik ben “niet hier”. Alles waaraan jij denkt zal je spiegel je laten zien. We leven in een inclusie gebaseerd universum. Alles waaraan je denkt “is”. Zo is het ontzettend belangrijk te beseffen dat alles waaraan je aandacht geeft groeit. bv: elke dag het nieuws bekijken vermeerderd letterlijk onrust, geweld en angst in de wereld. Want jij focust jouw energie hierop en deze zal verder worden uitgezonden naar de mensen rondom jouw en uiteindelijk naar de wereld,…

 

Onze realiteit = bestaat uit onderbewuste conditioneringen

Van 0 tot 7 jaar staat ons brein in de vata modus. Dit betekend dat we de werkelijkheid buiten onszelf enkel kunnen waarnemen via onze gevoelens. We kunnen niet cognitief bedenken dat mama weggaat om te gaan werken maar we voelen ons in de steek gelaten. Deze ervaring is alleen al genoeg om een emotionele imprint te creëren waarbij jij vanuit deze beleving een onderbewuste overtuiging zal creëren. van bv: “ik ben geen aandacht waard van mensen van wie ik houdt”,… 

Alles wat in je onderbewuste zit  bepaald wat je zal aantrekken in de buitenwereld,…

Door de law of attraction worden jouw innerlijke onderbewuste ervaringen gespiegeld. We adopteren de vibratie van de ervaring die we hebben beleefd uit onze kindertijd (0 tot 7 jaar). We krijgen nog steeds dezelfde reactie gespiegeld in onze buitenwereld zonder te beseffen waar de imprint is gebeurd.

Zo krijgen we bijvoorbeeld steeds mensen op ons pad die geen rekening houden met ons of ons gebruiken omdat er nog een kindpijn zit. 

Het positieve is dat je dingen kan veranderen eens je “bewust” wordt van jouw onderbewuste patronen of conditioneringen…

Soms zijn de ervaringen uit onze kindertijd zo intens en krachtig dat we ons beter kunnen laten helpen enkele voorbeelden van onderbewuste therapieën zijn:

 • Psyche-k: https://www.sabineraveschot.be/kopie-van-cranio-sacraal-therapie
 • EFT: emotional freedom technique
 • EMDR
 • Regressietherapie,…

Hoe veranderen we onderbewuste overtuigingen of patronen?

Je gaat in volledige relaxatie en je maakt intens contact met je emoties. Vanaf het moment dat je voelt dat er iets jouw van streek maakt duw je deze gevoelens niet weg maar verwelkom je ze. We gaan volledig in de emotie duiken en we gebruiken deze als een touw die aan ons verleden is gehecht om zo bij de oorsprong van onze dagelijkse blokkades te komen. En zo lossen we de problemen op die we in onze dagelijkse realiteit tegenkomen…

Concrete stappen om bij de “oorzaak of branch van trauma’s” te komen:

 • Sluit je ogen en je zakt volledig in het gevoel af met de intentie om de gebeurtenis volledig te voelen in je lichaam.
 • Wees volledig aanwezig bij dit gevoel.
 • Zeg “I’am completely here with you now” 
 • Wanneer was de allereerste keer dat ik deze emotie voelde.
 • Dan zal je eventueel een herinnering emotioneel voelen, soms ook ruiken of beelden zien afhankelijk van hoe vroeg de imprint was.
 • Neem rustig de tijd om deze herinnering te beleven en observeer deze.
 • Blijf goed doorademen.

Innerlijk kindwerk in 3 stappen

 • Zet jezelf als volwassen persoon bij het beeld dat je ziet van jezelf als klein kind en neem het kindje op je schoot of in jouw nabijheid. 
 • Hou het kind vast en zeg “je hebt gelijk dit moet verschrikkelijk aangevoeld hebben”. Zo voelt het kind zich veilig.
 • Neem het kind zijn hand vast en ga naar de ouders of betrokken personen en zeg bv. tegen de ouders dat door zovéél aandacht te geven aan de baby broer dat jouw innerlijk kind zich verlaten voelt. Dus als de ouders geen tijd hebben zeg jijzelf tegen het kind jij bent zo leuk dat mama en papa nog een zusje wensten net zo leuk als jij! En dat ze jouw supergraag zien en niet beseften dat jij je in de steek gelaten voelde…

De reden waarom deze emoties blijven opkomen is omdat jij ze onderdrukt hebt. Dit innerlijk kind werk zal onderbewuste pijnen uit jouw systeem verwijderen zodat er ruimte komt voor nieuwe ervaringen…

Als je elke dag minstens 15 minuutjes vrijmaakt voor jouw gevoelswereld creëer je ruimte voor jouw groei!

Succes!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This