We kennen het waarschijnlijk allemaal wel de tijden waarin ons hart werd gebroken. De momenten waarop je ontdekt dat jouw partner niet voldoet aan je eisen en je stuurt hem of haar de laan uit “op weg naar iets nieuws en beters”,…

Een checklist vol met ellelange verwachtingen en afknappers, je bekijkt een partner méér als een “iets” met kwaliteiten en tekortkomingen dan een “iemand”. Soms helemaal in’t teken van wat iemand in het huidige moment voor jouw doet, welk gevoel hij je nu geeft,… Zonder rekening te houden met zijn energiepeil en hoe hij zich nu voelt in de periode waarin hij nu zit op zijn levenspad. We hopen dat iemand ons gelukkig komt maken en ons leven héél en compleet zal maken. Of dat hij ons zelfs komt redden uit geldnood, eenzaamheid,…

Na een gesprek met een dame op de levensschool die me eerlijk verteldde toen ik vroeg of ze nu écht wist of haar man haar zielemaatje was is het nu tijd om jouw wereld een beetje op zijn kop te zetten;-D,…

“When human relations fail… They fail because they were entered into for the wrong reason”,  “In order to acctract an extraordinary love, we must first become extraordinary bij ourselves”,… “If grass can grow through cement, love can find you at every time in your life”.

An anthropolgist once asked a Hopi why so many of his people’s songs were about rain. The Hopi replied “Because water is so scarce. Is that why so many of your songs are about love?”

Onze fascinatie over romantiek focust vooral op het vinden van jouw grote liefde en niet op de inhoud van wat een liefdevolle relatie nu écht inhoud en bovenal wat het van onszelf vraagt,… We bekijken relaties compleet afgescheiden van de liefde voor onszelf, onze zussen, collega’s, dieren en natuur rondom ons,… Vaak wordt in onze materialistische maatschappij zoals de onze een persoon gewaardeerd in termen van wat iemands netto salaris is en of we al dan niet een succesvolle business hebben. We beoordelen elkaar op het “iets” dat we zijn ipv op de “iemand” die onze ziel is.

Vergeet niet dat mensen zich innerlijk ontzettend arm kunnen voelen omdat ze geen tijd hebben voor zichzelf, familie, vrienden en kinderen omdat ze 80 uren per week hardlopen voor hun kasteel, auto, reizen,… Maar de stress hun hart beroofd van innerlijke rust en vrede en tijd om te doen wat ze nu écht willen,…

We staan afzonderlijk van elkaar,…

Test het zelf maar eens uit hoe snel je u ongemakkelijk voelt omdat er een stilte valt aan tafel. Hoeveel moeite je hebt om voor mensen écht tijd te maken onder het motto “wacht ik bekijk mijn agenda éérst even”,… Hoe we het vermijden om tijd te maken voor vrienden die het even moeilijk hebben en we dit toch liever uit de weg gaan,… Goede gevoelens zijn toch véél leuker dan de miserie van een ander aan te horen,… Mensen betalen zich blauw aan coaches en psychiaters omdat iedereen rondom ons zo druk bezig is met het vergaren van geld dat “onze menselijkheid” voor elkaar wegvalt,…

We leven eigenlijk in een goed “gestructureerde onbeschaving”. Vroeger als een boer ging oogsten hielpen alle buren mee om de producten binnen te halen en dat creëert een band met elkaar. “Samen sterk door dik en dun”. Méér dan wanneer we elkaars foto’s liken of elkaar updaten van ons “what’s up leven”. Het fysiek samenkomen, elkaar uit de nood helpen zijn waarden en ervaringen die technologie nooit zal kunnen vervangen! Wat ons ook wordt wijsgemaakt dat we toch in zo’n evolutionair tijdperk leven. Onze zeeën, de mate dat we afval produceren, het aantal mensen met kanker, kinderen met tumoren, zelfmoorden,… De psychische toestand van onze maatschappij verteld een héél ander verhaal.

De focus op het lichamelijke aspect

Om dan nog maar te zwijgen hoe dat we intimiteit gelijk stellen aan lichamelijk contact. Ik wil mensen geen kost geven die zich eenzaam voelen in een relatie ondanks dat ze in één huis wonen. Hoe minder kleren we aan hebben hoe intiemer we zijn, het zou weleens net omgekeerd kunnen zijn,…

Hoe sneller mensen in bed duiken hoe minder ze de relatie en zichzelf tijd geven om te groeien en het nodige respect voor elkaar te cultiveren dat zo broodnodig is om te wennen en ruimte te creëren  voor elkaars anders zijn. Wanneer we onszelf de juiste tijd geven dan kan lichamelijke contact een bijkomend resultaat zijn maar nooit de essentie. De tijd te nemen om te kijken hoe de ander denkt en voelt, wat interesseert en inspireert haar. Hoe was haar opvoeding, waar wordt ze blij van en wat zijn haar pijnpunten. Waarvoor staat haar hart en wat is haar levensmissie,…

Een échte ontmoeting vind plaats op zovéél méér niveau’s: geestelijk, mentaal, emotioneel en energetisch. En is zo vervullend dat het fysieke niet méér hoeft maar enkel ontstaat vanuit overvloed,…Echte intimiteit vraagt in wezen geen fysiek contact,….

 

Wat is nu échte liefde

Wanneer 2 mensen die elkaar graag zien in stilte kunnen samenzitten en het gevoel hebben dat de tijd stilstaat. En dat er alleen dat samenzijn is en de rest van de wereld niet meer bestaat,… Een samenzijn dat rust brengt, een gevoel van veiligheid, vredevol maakt,…. dan heb je een ervaring van AUTHENTIEKE INTIMITEIT,…

Als je de ander wilt veranderen, u ergert en steeds de reddende coach speelt die de ander wilt fixen dan is er nog werk aan de winkel bij jezelf niet jouw partner. In een zielsrelatie is er ruimte, respect en aanvaarding voor ieders bewustzijnsontwikkeling en groei,… Als je de ander volledig vrij laat,… Als jouw geluk en eigenliefde prioritair is op jullie relatie. Je elkaars grenzen respecteerd en elkaar aanspoort in dingen waarvan je weet dat deze de ander blij en enthousiast maakt,… Dan kom je in een totaal ander soort relatie,…

Het heeft een ontzettend helend effect als je partner weet wat er in je hart omgaat en waarmee je het op het moment moeilijk mee hebt!

Om steeds het licht te zien in het hart van de ander!

 

Wat is nu werkelijk intimiteit

Intimiteit vraagt tijd van jezelf op vlak van eigen ontplooiing, eigen bewustwording, eigen miserie en problemen onder ogen zien. Eigen verantwoordelijkheid opnemen in het leven.

In feite is intimiteit niet iets wat u overkomt maar iets dat je ontwikkeld door continu aan uzelf te werken. Niet door dat te oefenen met een ander maar door dit te oefenen met uzelf. Hoe minder dat je met uzelf in vrede bent hoe minder intimiteit dat je met iemand anders kan ontwikkelen. De intimiteit of ontmoeting met de ander kan nooit dieper gaan dan de ontmoeting met uzelf!

De mate van intimiteit dat ik kan hebben met iemand anders hangt af van de mate waarin ik intimiteit met mezelf beleef.

 • van mezelf hou
 • mezelf respecteer
 • mezelf accepteer
 • al de kritiek die ik heb op mezelf loslaat
 • al de ideeën die op de gedachte “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben de liefde niet waard” loslaat,…

Dit zijn allemaal ideeën over onszelf die authentieke intimiteit blokkeren,…

 

Ik kan nooit verder gaan in een liefdevolle ontmoeting dan waar mijn angst begint

De relaties met anderen zullen iedere keer een weerspiegeling zijn van het niveau van bewustwording waar ik zelf sta. Dus ik kan nooit een diepere intimiteit realiseren dan de mate waarin ik in staat ben om:

 • mezelf te omarmen,
 • mezelf onder ogen te zien,
 • transparant te worden,
 • alles open kunnen laten,
 • niets te verbergen hebben,…

De behoefte aan intimiteit en tederheid is van nature een behoefte en motivatie om ons te dwingen te evolueren. Om ons te dwingen bewustzijn te ontwikkelen en te groeien,…

Een intieme relatie die gebaseerd is op tederheid is een relatie waarin je volledig accepteert en doorziet hoe:

 • wie de ander is
 • Hoe de ander zich gedraagt
 • Je hem voor geen meter wilt veranderen
 • en niet oordeelt over de ander. (elk oordeel verbreekt communicatie)!

Dat je ZONDER OORDEEL IN MEDEDOGEN AANWEZIG BENT zonder dat je iets hoeft te doen maar dat de wijze waarop je samen bent gewoon ok is en je hoeft niets te veranderen! De ervaring van  VOLLEDIG GEACCEPTEERD te worden als WIE je bent in de aanwezigheid van een ander is één van de méést intieme en tedere momenten die je in uw leven kan meemaken ook al zit je op 12 uur van elkaar;-))!!!

 

Immature love says “I love you because I need you”. Mature love says, “I need you because I love you”,

The bottom line for everyone is “I’m not good enough”. It’s only a thought and a thought can be changed”

“Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all of the barriers within yourself that you have built against it”

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This