Dit artikel is gebaseerd op 1 van de allerbelangrijkste vragen die we onszelf kunnen stellen. Wat is de oorzaak dat alles zo verandert is. Dat mensen een vermindering van kwaliteit in hun leven ervaren en vooral een gejaagd bestaan lijden,…

Mensen werken langer en harder maar verdienen in vergelijking minder,… Om nog maar te zwijgen over de Chronische ziekten CVS, Fibromyalgie, burn-outs, depressies,…

Hoe komt het dat er steeds meer kinderen met ADHD gediagnosticeerd worden. En allerlei andere benamingen, wat is de diepere oorzaak dat wij dit allen mee creëren,…

Alles buiten onszelf is in werkelijkheid een weerspiegeling van hoe onze innerlijke wereld gesteld is,…

Dit schrijven is gebaseerd op de wijsheden van Eric Schneider: “Wat is de relatie tussen stress, loslaten, ontspanning en de noodzaak je leren je hart te volgen,…

Wat is stress?

Stress = stress die je ervaart als een probleem, niet dat soort stress dat motiverend werkt en waar je blij van wordt. Het is het gevoel dat je laat leeglopen, je fysieke ondermijnt en tot een burn-out kan leiden.

De klassieke remedies tegen stress zijn “ga wat meer sporten, doe joga en let op uw dieet zodat je wat méér energie krijgt”,…Al deze dingen pakken echter nooit de oorzaak van onze stress aan, het is altijd wat oplappen nadien,…

Er wordt weinig of nooit de vraag gesteld wat heeft die burn-out nu gecreëerd bij zovéle mensen. Waar komt die stress vandaan,..

Werkdruk, verkeer (uren in de file te staan), en dan op het werk zelf véél meer doen dan je aankan. Twee ouders die fulltime werken en kinderen hebben. De rekeningen die er maandelijks liggen zodat mensen financieel zwaar onder druk staan,… We zeggen dan daar kunnen we niets aan doen,…Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar,…

Ja maar wacht even wat is daar dan de diepere oorzaak van?
Je zal zelden in de media  vinden waar de diepere oorzaken liggen, dat we onder werkdruk staan, dat we uren in de file staan,….

Het gaat in dieper niveau over de kwaliteit van de samenleving en het soort beslissingen dat daar wordt genomen,…

 

 

 

Het maakt eigenlijk niet uit voor welke partij je stemt het is alleen een oppervlakkig verschil.

Ja maar we hebben stemrecht en kiezen voor andere partijen,… Dat zeggen we nu in belgie bijna 200 jaar, ondertussen blijft het probleem ontstaan,…Het maakt eigenlijk niet uit een beetje overdreven voor welke partij je stemt het is alleen een oppervlakkig verschil. Maar op dieper niveau zijn ze verplicht om hetzelfde te doen, want die partijen moeten natuurlijk een samenleving leiden gebaseerd op een politiek die diep in de schulden zit,… En die uiteindelijk gestuurd wordt (niet door de politiek) door de economie, de multinationals, het bankwezen die uiteinelijk alleen maar denken aan hun eigen portefeuille,…

Het is toch niet logisch naarmate de tijd vordert en dat iedereen veel harder werkt dat we tegelijkertijd minder en minder verdienen in verhouding,…
Belgie staat als 2e op de lijst van de landen waar we het meest belasting betalen. Dus voor elke dag dat je werkt gaat er minstens een halve dag naar de staat. Dus dat betekend dat je een halve week voor jezelf werkt en het overige voor de staat.

Dat zuurverdiende geld gaat natuurlijk niet naar de staat dat geld gaat naar grote coöperaties, mutlnationals, bankwezen,… Die door een hele reeks van regels de druk alleen maar vergroten,… Waardoor we allen alleen maar méér onder druk komen te staan, harder moeten werken, méér moeten opleveren om uiteindelijk minder moeten te verdienen enerzijds maar vooral om uiteindelijk minder kunnen bezig te zijn met dingen waar we blij van worden.

Dingen die ons inspireren, waar we kunnen in groeien, waar we bewuster kunnen van worden. Dingen die ons zouden kunnen helpen vragen te stellen,… het enige wat nog over schiet is TV kijken, naar de voetbal gaan,…Brood en spelen zoals in rome,.. Techniek is anders maar het principe is hetzelfde,… Ook in de werksituatie zouden mensen de tijd moeten krijgen om tot rust te komen.

Ipv een fitness zouden we in bedrijven beter een meditatieruimte installeren waar mensen bij zichzelf kunnen komen,..

Het probleem is natuurlijk dat mensen die bij zichzelf beginnen te komen, vragen beginnen te stellen,… En dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk,… Gelukkig is het zo dat mensen door de druk toch de vragen beginnen stellen en bewuster beginnen worden en dat het oude verhaal begint af te brokkelen en minder en minder vanzelfsprekende impact krijgt.

Het feit alleen al dat we weten als alleen al het kapitaal van de roadshields wordt verdeelt over de ganse wereld iedereen kan rentenieren tot het einde van zijn dagen,…Zelfs de armste boer in Afrika,…

Dan zit er toch wel ergens iets verkeerd: morgans, rockefellers, top vd multinationals,… Wat zijn we dan… Slaven en maar buigen en maar overwerken en niet durven reageren, want anders,… Verlies ik mijn job,… Ze hebben ons geleerd dat je hard moet werken voor je pensioen,… Eigenlijk is er niet genoeg voor iedereen op deze planeet,…

Het is al overbevolkt we zijn met véél te véél, er is niet genoeg,… De belangrijkste angst van iedereen, ik ga niet genoeg hebben,… Ramp hier, ramp ginder oorlog daar, misschien toch best allemaal wat voorraad in huis halen. En is er de garantie dat je morgen uw job nog hebt?

Per jaar sterven 200,000 mensen aan het juiste gebruik van voorgeschreven geneesmiddelen.

Kijk hoe onze maatschappij letterlijk “ziektezorg” najaagd en hoeveel deze industrie opbrengt,…. alleen dat nog maar,…Hoe dat we verplicht worden medicijnen te slikken waarvan de ene helft niet werkt. En dankzij de andere helft mensen hun levenskwaliteit zo achteruitgaat door de talloze nevenwerkingen,…

En diegene die dan dingen proberen in te voeren die echt werken, technologieën die effectief genezing brengen en die al lang ontwikkeld zijn worden achtergehouden. De reden is eenvoudig een homeopathisch product daar wordt je niet rijk van,…

Chemotherapie, dat is business daarentegen, en dat mensen binnen een afzienbare tijd terug chemotherapie moeten krijgen,… Want uiteindelijk gaan ze toch dood. Een zéér kleine groep geneest er effectief door,.. Het is puur business,… Er bestaan al sinds 1907 zeer goede methodes om kankers te genezen,… Deze worden onderdrukt  en achter gehouden om de heel eenvoudige reden, daar kan je geen industrie op bouwen.

Het is niet toevallig dat bv. Vorig jaar in america al in de 70 bekende natuurgenezers zijn vermoord.
Allemaal zogezegd zelfmoord. Neen het waren allemaal mensen die op spoor waren van medicijnen die een bedrijging zijn voor de farmacie,…

Monsanto horror

Nu monsanto hand in hand met bayer gaat zullen we zien wat dit allemaal teweeg brengt. Het is puur terror zodanig zelf dat ze proberen in de politiek via lobby’ing wetten erdoor krijgen die biologische landbouw verbieden. Dus ge zult hun brol eten,…

In europa is het zo bv. Je mag geen zaden verzamelen,… in frankrijk zijn er bioboeren voor in de gevangenis gegaan,… In Indie zijn er 400,000 boeren die zelfmoord hebben gepleegd omdat ze afhankelijk werden gemaakt vh zaad van monsanto,.. Dus tarwe om te zaaien dat niet opnieuw kan gebruikt worden. Maar deze tarwe is zodanig gemanipuleerd dat ze niet kan herzaaid worden dus ze moeten iedere keer terug bij monsanto tarwe kopen ,…

Toch betaald ieder van ons braaf de belastingen, terwijl dat geld niet gebruikt wordt voor de dingen die moeten gebeuren. Toch stellen niet genoeg mensen die vraag,..

Wat is er in onze maatschappij waardoor dit mogelijk is en waardoor zelfs op politiek niveau er weinig impact is.

Ons leven is in handen van grote coöperaties, multinationals, die véél sterker zijn dan de staat. Die in België geen frank belastingen betalen. Als de staat zou eisen dat deze belasting zouden betalen dan maken ze er een proces van en de staat heeft geen geld genoeg om zulke processen te voeren. De multinationals wel, als ze willen kopen ze België in 1 dag op.

Mensen zijn economische assets of slaven,…

Het gevolg is dat iedere burger eigenlijk alleen maar bestaat als een economisch asset, je hebt alleen maar betekenis in de economische waarde die je hebt in het systeem.

Vandaar ouderlingen dat kost alleen maar aan de maatschappij, die zijn economisch niets waard. Dus eigenlijk zijn ze een afdankproduct. Das de realiteit. als je kijkt hoeveel gemiddeld een ouderlingentehuis kost dan moet je al een serieus spaarpotje hebben,…

Als je kijkt welke kwaliteit van voedsel je krijgt in een kliniek, eigenlijk zou het zo moeten zijn dat je in een ziekenhuis het beste voedsel krijgt,… Voor veel mensen is het eten daar niet te eten en dan moet je daarop genezen, energie opbouwen,… Dat kan toch niet waar zijn.

Is het de bedoeling dat mensen genezen of dat ze geld opbrengen? Een ziekenhuis moet geld opbrengen dit is een bedrijf dat winst opbrengt op basis van ziekte. Als een bedrijf winst maakt op basis van ziekte, kan het niet de bedoeling zijn dat mensen genezen,…

Das wat er dan ook gebeurd.
Een hele hoop mensen komt niet beter uit het ziekenhuis dan ze erin gegaan zijn en als je wat tegenslag hebt loop je een ziekenhuisbacterie op waardoor je helemaal van de kaart wordt geveegd.

Dat creëert een enorme stress onderliggend waar de meesten zich niet bewust van zijn. Een soort van overlevingsstress,…

Die je altijd meedraagt een soort van druk dat je die niet kunt genezen door naar de fitness te gaan, joga te doen, elke week een welness…

Heel de elektronische kant van het verhaal. Mensen zijn zich niet bewust wat i-phones doen met onze gezondheid. Het werkt enorm verzwakkend op ons immuunsysteem,…1 van de belangrijkste bronnen van stress heb je gewoon in uw zak zitten. En let op waar je uw gsm stopt in uw zak: het is een héél goed anti-conceptiemiddel,…Het is maar hoe je ermee omgaat,…

Dan de plannen om 5 G door te voeren. Binnenkort leven we allemaal in een microgolf. Dat kan niet goed zijn voor ons systeem. Het is wetenschappelijk al keer op keer aangetoond. Het antwoord vd economie is natuurlijk “ja maar we zijn toch niet zeker”. Alsof je ooit met de beste wetenschap ooit absoluut zeker bent,… het feit alleen al dat 1 iemand kanker krijgt en het is aantoonbaar zou eigenlijk op slag alles uit de markt moeten gehaald worden. Dat gebeurd niet, ook daar weer geld gaat voor alles,…

Economie gaat voor alles en ons menselijk leven is daar niet voor bedoeld.

Ons menselijk leven is bedoeld voor groei, transformatie, bewustwording, zelfontplooiing en het meer en meer demonstreren en leven van liefde, vrijheid,…

Als je rondkijkt, hoe zit het met de vrijheid, hoe zit het met vermogen tot liefde.
Kijk naar de verkeersagressie, mensen zijn zodanig opgedraaid dat ze geen gewoon gesprek meer met elkaar kunnen voeren. We leven in een wereld die eigenlijk het onmogelijk maakt het leven te leven dat we bedoeld zijn,…

Een mens is geen slaaf. Dat is in elk geval zo niet bedoeld. En de grootste slaven zijn diegene die denken dat ze het niet zijn. Die zijn het best manipuleerbaar.

Dus wat gebeurd er in het westen. We hebben toch onze keuzevrijheid. Je kan toch kopen wat je wilt. Je kunt toch tussen aanhalingstekens doen wat je wilt en kiezen wat je wilt, uit de dingen die wij u voorhouden.

Andere keuzemogelijkheden worden weggewerkt. Krijg je niet of worden bestraft.
Mooi voorbeeld vind je in de geneeskunde waar artsen die echt dingen vinden die werken en die een bedreiging zijn en die het leven onmogelijk gemaakt wordt. Die hun job niet meer mogen uitoefenen,…

It’s always the money nu als je het op die manier bekijkt dan kan je zeggen “ja”, dan ben ik goed af met mijne stress. Wat kan ik er dan nog aan doen in godsnaam en das een zeer belangrijke vraag en opmerking. Wat kunnen we dan nog doen…

Bewustwording = sleutel tot positieve veranderingen,….

Dus de 1e stap is bewust worden vh feit dat zo’n toestand alleen maar mogelijk is dat als het grootste deel van de mensheid ervan overtuigd is dat het zo moet!! 
En dat het niet anders kan en dat de wereld nu eenmaal zo in elkaar zit. Een machthebber kan maar macht uitoefenen op die groep die in die macht gelooft.

Stalin is er enkel in gelukt miljoenen mensen de dood in te jagen opdat al die russen gedurende eeuwen niets anders gekend hebben. Of die nu tsaar of partijsecretaris is,… De bevolking krijgt wat bij haar past. In de Franse revolutie (de koning wordt buitengegooid en ze krijgen en keizer). Zolang het tussen onze 2 oren niet verandert veranderd de structuur niet. Zolang de matrix die tussen onze 2 oren zit niet verandert, verandert de externe matrix buiten ons ook niet. We krijgen de collectieve werkelijkheid waar we collectief van overtuigd zijn zonder het te weten.

Omdat dit allemaal dingen zijn die we geleerd hebben als kind, aangenomen als kind niet beter weten van ouders die ook niet beter weten. Op die manier van generatie op generatie dezelfde visie op de werkelijkheid doorgeven waardoor we die blijven onderhouden. Wat we dus nodig hebben is bewustwording;-)!

Vanaf het moment dat er bewustwording is kunnen we onszelf afvragen wat is er nodig, wat knn we gaan doen waardoor het systeem verandert,…

In familieopstelligen kan je zien dat het probleem dat je hebt dikwijls een terugkerend familieprobleem is dat van generatie op generatie doorgegeven. Ik zie dat ik hetzelfde relatieprobleem begin te krijgen als mijn moeder, overgrootmoeder, wacht,… Dus ik heb het probleem aangeleerd gekregen maar dat vraagt eerst bewustwording,…

Vanaf het moment dat er bewustwording is kunnen we onszelf afvragen wat is er nodig, wat knn we gaan doen waardoor het systeem verandert. In dit voorbeeld van het familiesysteem maar dat geld evengoed voor onze maatschappij en de hele wereld,..
En zolang wij allemaal blijven geloven dat het nu eenmaal zo is zal de wereld nooit veranderen,…

“We gaan er alleen maar op vooruit” wordt ons verteld;-((,…

Terwijl dat als we al de informatie op zijn plaats leggen dan zijn we op vlak van culturele ontwikkeling 1 van de méést primitieve volkeren uit de hele menselijke geschiedenis. Niet technologisch: maar wel op vlak van cultuur: menselijkheid, vorm van samenleving, verbinding, bewustzijn,…

Mensen continu doen overwerken, ze verplichten van werk te doen dat niet voor hen geschikt is,… Waar hun hart niet naar uitgaat. Dat niets te maken heeft met wie ze zijn,…

Ze maken mensen wijs dat ze in hun leven “iets moeten presteren”,;.. ipv ze te leren iemand te worden. Ze zetten kinderen continu onder druk hoe komt dat er schoolvermoeidheid is en dat er tuchtproblemen zijn,…Geef kinderen wat ze nodig hebben,…

Ipv al die rommel dat leraars verplicht zijn om te geven in de meeste gevallen zelf niet in geloven. En in de meeste gevallen er zelf onderdoor beginnen te gaan,…
Het is duidelijk ook vanuit ervaring wanneer kinderen de juiste informatie krijgen over wat ze nodig hebben om hun leven op te bouwen dat kwaliteit heeft is schoolvermoeidheid zo weg,;..Valt die stress weg, zijn het de lastigste leerlingen die nadien komen bedanken,…

Dat vraagt natuurlijk een heel andere politiek, dat vraagt dat we kinderen beginnen op te voeden, niet om iets te worden en hun plaats in te nemen in de economie en een job te nemen die de portemonnee van een ander vult maar wat het betekend om een eigen duurzaam liefdevol leven te leveen. Hun eigen productiviteit te ontwikkelen,…
In hun eigen creativiteit te gaan staan, bewust te worden van wie ze zijn,…Ze te leren wat het betekend samen te leven met anderen, in relatie te staan, wat het betekend op uw eigen weg te zijn, dan hebben we een onderwijs dat mensen leert “iemand “ te worden,…Niet iets te zijn,…Dat zich uiteindelijk alleen uitdrukt in geld als je geluk hebt,…

Voor de rest zolang dat niet verandert zijn we verplicht te doen wat we bezig zijn te doen,…kunnen we klagen over de kinderarbeid in bagladesh dan gaan we zaterdag met een uitgestreken gezicht kleren kopen in brussel. Dan betalen we 1,50 euro voor een T-shirtje.geweldig fantastisch goedkoop en schoon,…

Hoe denk je dat deze gemaakt zijn, door een soort van heilige vermenigvuldigheid of zoiets,…
Het is de meest directe manier om mee te doen aan de uitbuiting, misbruik van kinderen,…op grote schaal.

We weten dat wel maar ja ik heb ook maar zoveel euro en ik moet toch mooi gekleed zijn,….Dat kan alleen maar veranderen als mensen bewust beginnen te zeggen “ja maar” en als ze enigszins kunnen de moed opbrengen van ergens anders iets gaan kopen dat kwaliteit heeft,…Misschien een t-shirt minder per week om te wisselen maar diegene die je draagt heeft kwaliteit.

Op die manier begin je bij te dragen aan een nieuw geheel,…

De belangrijkste verandering en revolutionaire daad die je kan doen is in uw leven heel bewust te kiezen om op te treden in uw eigen kader, in uw eigen mogelijkheden, in respect voor het leven en respect voor anderen, optreden vanuit liefde voor zover dat je dat beseft, begrijpt en daaruit kan leren,…

Daardoor begint er iets te veranderen en te verschuiven,… Wanneer we allemaal op onze eigen unieke manier beginnen te kiezen voor kwaliteit en al de rest radicaal weigeren dan moet het systeem veranderen!!!!

Kwaliteit is een expressie van het hart, hoe meer dingen geproduceerd worden vanuit bewustzijn, vanuit liefde en vanuit respect wordt dat een product dat genezend werkt, dat goed doet en waar je beter van wordt,…

De kwaliteit van onze uitstraling heeft een onmiddellijk effect op alle levensvormen in onze omgeving!

Als we bewust gaan kiezen om dingen te doen waar we blij van worden, energie van krijgen, dingen die onze ziel voeden,…

Te kiezen voor kwaliteit, zelfzorg en eigenliefde voor onszelf en de wereld krijgen we als vanzelf een “uitstraling” die helend werkt voor de wereld!!!

Deze kwaliteit heeft een onmiddellijk effect op alle levensvormen in onze omgeving. Als ik effectief uit de diepere stress wil geraken zal ik bewust moeten gaan kiezen in het kader van mijn mogelijkheden voor wat mij “nu” blij maakt en wat mij “nu” deugd doet!

En daar wat tijd aan te besteden, dat zit dus niet in de grote dingen,…dat zit in de kleine dingen, door die vraag te stellen begint de perceptie van uw omgeving te veranderen,…Je gaat anders kijken ipv hetgeen we vanzelf doen “wat zal het nu weer zijn”. Vergetend dat die instelling ook uitlokt waardat ze op gericht is. Want je krijgt wat je denkt. Als je heel rustig begint met te focussen op iets dat je deugd zou doen ook al mag die omgeving nog zo rot zijn ., zonder dat het schade berokkend aan anderen dan begint uw energie te veranderen stapje per stapje,…

En als je het gedisciplineerd doet ga je onvermijdelijk merken dat na 2 max 3 maanden dingen in uw leven beginnen te veranderen, je gaat een verschuiving krijgen.naar meer + ervaring, dingen gaan beginnen meevallen ipv tegenvallen, je gaat meer en meer het gevoel krijgen dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent,…ipv iedere keer de verkeerde moment op de verkeerde plaats,.. verkeerde job met de verkeerde directeur met de verkeerde collega,…

De verandering begint in je eigen instelling naar uzelf toe en dan verandert je omgeving vanzelf mee,… Dat je stilaan begint met een hart te ontwikkelen voor uzelf! Eigenliefde, zelfrespect en zelfwaardering,… Begin al schuifelend met de kleine dingen,… “Nu” een hart ontwikkelen voor uzelf! Te beseffen dat het eigenlijk op een heel diep niveau zit,… Dat je stress niet geneest door een dieet, even te gaan fitnessen,…Als je deze dingen doet om jezelf te veranderen te verbeteren of te presteren dan zit je weer in stress,…

Door iedere dag in uw hart te gaan en te voelen ook al voel je in’t begin niets,… Jezelf elke dag af te vragen “Wat zou mij nu deugd doen” wat zou me nu blij maken en dit durven doen. Ook al zegt je omgeving waar ben jij nu mee bezig,…Durven u er niets van aan te trekken,… Dan kom je stapje per stapje bij wie je eigenlijk bent,…Ga je beginnen voelen wat eigenlijk het leven is dat je nodig hebt,…

Dan kan je verwonderd worden door uzelf en kan je u laten verrassen door uzelf,… En kan je een leven beginnen dat leven dat vervulling geeft,…De beste anti-dood tegen stress is vervulling,…

En een vervulde en blije mens is een zegen voor zijn omgeving,… Das een opdracht ipv deel te zijn van het probleem omdat je u laat doen door omstandigheden te kiezen voor uw eigen emancipatie,…

Kiezen voor uw eigen weg, kiezen voor uw eigen hart, en je gaat dan ook mensen aantrekken die daar ook mee bezig zijn die elkaar beginnen erkennen, daarin ondersteunen en dat is wat deze planeet héél hard nodig heeft,…

Want dat is wat de verandering bezig is teweeg te brengen,…en het is al bezig, er zijn veel mensen in die goede richting beginnen te gaan, dus iedereen die die keuze maakt is een ongelofelijke winst,…

Je mag vooral niet onderschatten welk effect je hebt op het grotere geheel om te leven vanuit uw hart,….Wat uw hart u ingeeft en niet zomaar vanzelfsprekend te nemen wat is geprogrammeerd. Is dat wel waar? En hoe is dat voor mij en hoe voelt dat voor mij en te vertrouwen op wat je zelf voelt. Dan zijn we op de goede weg. Dan ben je bezig je hart te volgen, dan pas ben je écht op een dieper niveau de oorzaak van de stress aan te pakken. De oorzaak van de stress is dat je niet het leven leid dat je bedoeld bent te leiden,…

Dat is pas écht revolutionair en dat soort van revolutionairen hebben we nu nodig. Want in de mate waarin je bereid bent je hart te volgen dan verdwijnt ook rancune, ontstaat er minder kwaadheid, is er véél minder geweld want het collectieve geweld is er maar omdat we in een gewelddadig conflict leven met onszelf,…

Dus stress goed begrepen zou moeten leiden tot een bevrijding van deze wereld,…!!!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This