“Jij bent de dromer van jouw droom”, we creëren waar we onze aandacht op richten, of dat nu om iets positiefs of negatiefs gaat. De verhalen die we op ons innerlijk filmscherm projecteren worden onze werkelijkheid. We besteden tijd aan het verzamelen van informatie en beelden die onze innerlijke films ondersteunen. We zijn voortdurend bezig met het focussen op bepaalde beelden en het uitfilteren van andere beelden. Op die manier kiezen we actief de wereld die we waarnemen.

De cursus in wonderen vermeld “ik ben verantwoordelijk voor wat ik zie”. Deze les bevestigt het idee dat onze projectie onze perceptie is.  Dat “wat we waarnemen uitsluitend is gebaseerd op onze interpretaties”.

We kunnen een ruzie met onze partner interpreteren als het feit dat we niet samen passen en het overwegen om te scheiden of we kunnen deze ruzie zien als een gelegenheid om als koppel iets te leren en te groeien. Tevens kunnen we met doodsangst op een negatieve diagnose reageren of deze zien als een kans om het rustiger aan te gaan doen en voor elk moment dat we leven dankbaar te zijn.

Ongeacht hoe slecht onze omstandigheden zijn kunnen we ervoor kiezen om vanuit liefde of vanuit angst waar te nemen,…

Universele les nummer 1: We zijn niet verantwoordelijk voor wat onze ogen zien. We zijn verantwoordelijk voor hoe we de dingen rondom ons interpreteren.

“When you change the way you look at things, the things you look at change”. Als je jezelf beschouwd als iemand die niet goed dingen onthoudt en steeds vergeetachtig is dan zal deze geloofsovertuiging waar worden. Als jij met méér liefde en mildheid naar je man zal kijken of met méér dankbaarheid elke dag naar je werkt vertrekt. Verandert jouw hele wereld,…

Als je openstaat met verwondering: “wat ben ik benieuwd hoe het universum mij vandaag zal verrassen”. Dan zal je overal leuke dingen opmerken en zal je dag zovéél interessanter zijn!

Zie jij je lichaam als iets zwaks dat gemakkelijk infecties krijgt en verkoudheden oploopt. Raad eens wat het universum jouw dan zal tonen,… Alles waar jij aandacht (energie) aan geeft groeit.

Universele les nummer 2: het universum doet altijd zijn best om je in de richting van oplossingen te leiden die voor je hoogste goed zijn als je je openstelt voor het ontvangen van die oplossingen.

De sleutel tot het ontvangen van hulp van je hogere zelf of het universum is ervoor open staan. Als je graag lichamelijk wilt genezen of sterker worden krijg je mensen en ervaringen op je pad die dit proces ondersteunen.

Deze magische woorden zijn: “ik heb hulp nodig”, Ik sta open voor het ontvangen van inspiratie, informatie en mensen die me bij deze blokkade of moeilijkheid helpen,… Durf je kwetsbaarheid te tonen,…

Universele les nummer 3: Het universum is een school en als wij onze rol van leerling accepteren komt ons leven zovéél meer in flow.

Op het moment dat je je gezondheidsproblemen of relatiebreuk méér vanuit liefde gaan bekijken, kan je steun van het universum ontvangen. De manier waarop we onze levensomstandigheden waarnemen bepaalt hoe we erop reageren. Als we onze problemen vanuit tekort, oordeel en angst bekijken, dan reageren we vanuit tekort, oordeel en angst. Hierdoor blokkeren we alle begeleiding vanuit het universum. Maar als we ervoor kiezen om diezelfde problemen vanuit liefde te bekijken, creëren we de ruimte voor wonderen.

In elke situatie kunnen we voor angst kiezen, of voor de liefdevolle begeleiding van het universum.

Universele les nummer 4: Als we het universum als leraar zien kunnen we door de ogen van liefde kijken.

6 stappen om jezelf te verbinden met deze oneindige wijsheid:

Stap 1: vraag om leiding

Op het moment dat je om leiding bidt, maak je weer verbinding met je innerlijke wijsheid en volg je de stem van liefde. Zo kan je de leraar van angst loslaten en kiezen voor de leraar van liefde door spirituele begeleiding te verwelkomen. Zie deze spirituele verbinding als een liefdevolle vriend, een tussenpersoon die je helpt bij de overgang van angst- naar liefdesgedachten.

Kies een levensdomein waarop je een blokkade ervaart. Vraag nu om hulp. “Dankjewel universum, dat je me begeleidt naar de waarneming van deze angst via de leraar van liefde. Let op hoe je je na dit gebed voelt. Blijf dit gebed gedurende de dag gebruiken en let op de momenten van verlichting en begeleiding die je ontvangt.

Stap 2: Beoefen het heilige moment

Als je bidt om via de leraar van liefde in plaats van de leraar van angst te leren, ervaar je wat in een cursus in wonderen het “heilige moment” wordt genoemd. Dit is het moment waarop je je angst overgeeft aan de zorg van het universum en het perspectief van liefde accepteert. Het is een moment buiten tijd en ruimte waarin je denkgeest die beslissingen neemt, beseft dat hij een fout heeft gemaakt (het onheilige moment) en de liefdevolle perceptie van het universum uitnodigt om de situatie opnieuw te interpreteren.

De magische woorden de je hierbij het universum kan insturen zijn: “ik heb hulp nodig”, “ik wil hier anders naar kijken”,…

Spirit werkt via mensen, woorden en inzichten,… Als je je angst overgeeft aan liefde kan je je vijand leren zien als je vriend. bv: “Dank je spirit voor je hulp, we geven al deze wrokgevoelens aan jou over en we verwelkomen je om alle beperkende overtuigingen terug naar liefde te brengen”.

Zie de persoon die je irriteert als jouw broer of zus en bovendien als een onderdeel van jezelf.

Stap 3: Snelle terugkeer

De wereld die we rondom ons waarnemen geeft ons talloze mogelijkheden om ons van liefde af te scheiden. En ons te baden in scar city en lack-modus mentaliteit. We horen elk uur van de dag slecht nieuws, staan soms uren in de fille, treinen vertonen vertraagd gedrag en we hebben recht op maar 20 dagen betaald verlof per jaar;-). Hoe meer we met het heilige moment aan de slag gaan hoe sneller we terugkeren naar liefde.

Dit noemen we de terugkeersnelheid. Hoe snel kan je terugkeren naar liefde. Het doel is niet om angst te vermijden , het doel is om de angst helemaal te omarmen en deze te benoemen en dan vooral dankbaar aan de wolken terug te geven. “dankjewel dat je me waarschuwt dat ik dat nieuwe idee misschien niet kan uitwerken maar nu kies ik voor deze… positieve gedachte”. Te weten dat je hier bent om jouw unieke muziek te spelen. Met een missie die veel groter is dan enkel de waarde van jouw bankrekening, mooi gestylde haarcoupe of bezittingen,…

Telkens als we onze gedachten op liefde afstemmen kunnen we ervaren dat we door het universum worden gesteund.

 

 

 

 

Stap 4: Zend uit wat je wilt ontvangen

Het universum zal altijd ondersteunen en beamen wat wij qua energie uitzenden. Dus als je denkt dat iets moeilijk zal gaan dan zegt het universum “ja meester het zal moeilijk gaan”,…

Als je bent afgestemd op een geloofssysteem van angst, zul je dingen ervaren die je angst inboezemen. Het is niet zo dat je ervaringen veranderen maar wel de manier waarop je ernaar zal kijken. Niets of niemand kan jouw dag verpesten als jij in verbinding staat met het magische heilige moment,…

Neem even de tijd om na te gaan waar jij je energie op richt. Projecteer jij een houding van apathie, stress, jaloezie of angst? Kijk eens goed naar hoe datgene waar je op focust weerspiegelt wat je ontvangt.

 

 

 

Stap 5: Uitspreken dat je een doel hebt

Dit is een verklaring aan het universum. Hierbij stuur je een krachtige boodschap naar het universum dat je bereid bent om je angst aan liefde over te geven en dat je er klaar voor bent om liefde de weg te laten wijzen.

Schrijf het nu op een vel papier of in je dagboek: “ik ben er klaar voor om via liefde te leren”. Van zodra je deze belofte hebt gemaakt is het belangrijk dat je bewust bent van geniepige op angst gebaseerde verhalen die kunnen bovenkomen.

We leven in een wereld waarin drama, doodsangst, afgescheidenheid en tegenspoed worden bevorderd. Anderen doen ons geloven dat we alleen iets kunnen bereiken als  we er pijn voor lijden. Pijn is geen doel. Het is je doel om vreugdevol te zijn en in flow te leven maar vooral jouw unieke ziel en zijn te eren en te genieten,… Gebruik je nieuwe doelverklaring elke dag. Als je wakker wordt zeg je: “ik ben er klaar voor om via liefde te leren”. Maak hier je mantra van.

Stap 6: Je bent de dromer van je droom

Creëer beelden van de wereld die je wilt zien. Onze denkgeest is zeer krachtig en verliest nooit zijn scheppende kracht. Elk moment zijn we met onze gedachten aan het scheppen. Door gedachten creëren we gevoelens en het zijn net deze gevoelens die onze realiteit scheppen.

We kunnen onze denkgeest met liefde in plaats van angst trainen. Deze oefening is heel goed om je open te stellen voor de kacht van je eigen creaties. Zo kan je telkens je gedachten afdwalen naar angst en het kiezen voor het hazenpad gaan neerzitten en beelden zien en vooral voelen hoe je u wilt voelen als al je dromen al uitgekomen zouden zijn.

Schrijf erna op wat je gezien en mogen ervaren hebt met deze oefening. Deze oefening is het begin jouw samenwerking met het universum. Het belangrijkste is dat je accepteert dat je het recht hebt om gelukkig te zijn. Je hebt het recht om volledig tot bloei te komen, om te stralen en succes te ervaren.

Succes!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This