Iedereen kent het verhaal,… Je neemt je s’ochtends voor om vandaag die vervelende klus te klaren die je al weken uitsteld. Je komt aan je pc en hup je scrollt door facebook kijkt op instagram en voor je het beseft is er een uur voorbij,… Om nog maar te zwijgen over de what’s up deuntjes en allerhande berichten die onze gsm seint op dagelijkse basis… Alles lijkt erop dat we master zijn geworden in “afleiding ipv mindfull bewust met onze aandacht in het nu te staan”.

Om nog maar te zwijgen over onze kinderen op school die zo vaak bestempeld worden met ADHD, ADD,…

Wil je weten hoe je jouw bewuste en liefdevolle onverdeelde aandacht kan schenken aan je relaties, werk en omgeving zodat je levenskwaliteit verhoogd lees dan zeker verder…

Is onze multimedia – altijd bereikbaar maatschappij werkelijk de oorzaak van afleiding?

Mensen zeggen dat internet, smartphones zo afleidend werken, maar daarin geef ik ze ongelijk.
Het is hoe jij met deze dingen omgaat,…Controleren ze jouw dag of plan jij deze multimedia tools verstandig in je weekplanning in. Dan betekenen ze net een meerwaarde,… Met andere woorden ben jij hierover baas,…

Of ren je telkens je smart phone trilt of een geluid maakt ernaartoe en zeg je “ja meester”,…Hoe kan ik u vandaag dienen,…Want dan leef je in de wereld van afleiding,…
Wat nog een afleiding kan zijn zijn de notificaties die op je pc oplichten als je aan het werken bent, maar deze kun je uitschakelen,… Zo kreeg ik telkens meldingen van reacties op instagram. Deze heb ik netjes kunnen elimineren;-)! En wat komt er dan een gevoel van ruimte in je lichaam vrij;-),…

Hoe worden we nu goed in concentreren of focus:
Het 1e dat je moet weten als we over het brein praten is dat het gaat over 2 dingen. Namelijk bewustzijn en mind (verstand). Dit zijn 2 totaal ander dingen,…

Ons bewustzijn kan naar elk deel van de mind gaan. Dan licht dat gedeelte op. Wanneer een gedeelte oplicht dan wordt je er je bewust van. Bv: wordt je nu bewust van de stoel waarop je zit, wat ruik je en hoe voelt de ruimte aan waar je nu zit, is het licht of donker,… Denk nu eens terug aan de laatste trouwfeest die je hebt mogen genieten, hoe was het eten was het lekker? Wat heb je precies gegeten. Heb je gedanst en hoe waren de conversaties aan tafel,…
Wordt je nu terug bewust van de kamer waarin je zit. Hoe voelt de stoel waarop je zit hard of zacht? Hoe ruikt het is het licht of donker. Deze fase brengt je terug naar je bewustzijn.

Zie je nu hoe je mind eigenlijk de ganse dag van het ene gebied naar het andere wordt gebracht,…

Om geconcentreerd te zijn is het geconcentreerd zijn op 1 ding gedurende een periode van tijd.

Hoe doe je dit concreet?
Oefen mindful gefocust zijn op 1 ding tegelijk en dit in ons dagelijks leven.
Doe dit tijdens de afwas, het typen op de computer. Tijdens een gesprek,… Breng je aandacht naar je lichamelijke handeling op dat moment en je leert “in het moment” aanwezig te zijn en te genieten van het “nu”! Wanneer je brein je afleidt naar het werk van morgen, die strijk, berg facturen die nog moeten betaald worden. Breng dan zonder jezelf af te straffen liefdevol je aandacht  terug naar het huidige moment,…
Hoe meer je dit oefent hoe beter je wordt in concentratie,…

Let ook op extra impulsen die je gebruikt. Zo kan een radio of you-tube fimpjes op de achtergrond je zovéél sneller afleiden,… Je maakt ook véél beter connectie met je innerlijke stem (intuïtieve boodschappen en inspiratie) als je méér geluid en drukte vermijd,…

Hoe leer ik mijn kinderen zich concentreren, das heel simpel. Ik leer éérst mezelf als ouder te concentreren en geef zo het voorbeeld.
Ouders zijn levende voorbeelden voor kinderen. En ken je de uitdrukking “monkey see, monkey do”,…

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van concentratie zijn eindeloos,…Het leven is een manifestatie “Energy flows where attention goes”. Als je u goed kan concentreren dan komen de dingen die je wenst (en bij je zielepad horen) zovéél sneller in uw realiteit. Als je aandacht vernippert is tussen 100e dingen duurt dit een pak langer,…En verlies je zovéél meer energie.

“What consumes your mind controls your life”, “The greats weren’t great because at birth they could paint, the greats were great cause they paint a lot”,…

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This