Terwijl we bezig zijn om controle te krijgen of te houden over bepaalde zaken in ons leven kan het best zo zijn dat het leven iets heel anders voor ons in gedachte heeft,…Denk aan de magie van een pasgeboren baby’tje, deze is geheven in een totale liefdevolle en genietende acceptatie van zichzelf en alles wat er zich rondom hem afspeelt,… De ziel van het kindje is geen seconde bezig met oppervlakkige “aardse gedachten” als “wat zijn mijn billen rond” of “wat denken mensen van mij”,…

Het universum is hier niet om ons te straffen maar om ons te laten inzien dat het huidige moment perfect is…Dus niet alleen als we op onze favoriete vakantiebestemming zijn of ons haar in de slag ligt waarvan we houden… Elk moment is juist en net wat we nodig hebben ook al overtuigd ons ego ons zovéél keer het omgekeerde,…

Neen ook door regen, donkere perioden zijn we beschermd en perfect op de juiste bestemming… Eigenlijk zijn we nooit van ons pad af, enkel hebben we die ervaring op dat moment nodig om te groeien en ons terug te brengen bij wat écht belangrijk is in ons leven,… Ook die burn-out, CVS en epilepsie aanval is perfect in ons leven,…Ipv het aan te vallen kunnen we er bewust contact mee proberen te maken en te kijken wat het ons probeert te vertellen,…

Leven in acceptatie betekend dat we onderdeel zijn van een groter plan dan wij met onze beperkte kijk kunnen overzien,…Elk moment is juist en net wat we nodig hebben ook al denkt onze mind in termen van anders, méér, sneller en beter,…

Les nummer 1: “Tathata”

Tathata betekend onvoorwaardelijk “ja” zeggen. Het betekend zo absoluut en totaal “ja” zeggen dat er geen verdeeldheid meer in jezelf heerst en er geen enkele ontkenning meer in jezelf is. Alles wat je in het leven meemaakt krijgt jouw magische zegening en je word één met jouw “ja”. Op het moment dat je “ja” zegt tegen jezelf zoals je nu bent, schep je ruimte voor ontwikkeling en creëer je heelheid en genezing in jezelf en in je bestaan.

Een groot verschil tussen ons denken en het boeddhistische denken is dat als de dingen in ons leven niet gaan zoals wij hadden gedacht we denken dat er iets fout is gegaan,…We denken dat ons leven de foute kant opgaat of dat het mis zal gaan,…We zijn ongelofelijk gericht op controle en delen alles in twee categorieën: goed of fout.

Les nummer 2: “je verzet opgeven”

Van zodra we het leven van de rem halen en de teugels van onze wil en wensen niet meer voor de kar met paarden spannen tover je souplesse en kleine wonderen om je heen,…

Er gebeuren dan ogenschijnlijk onverklaarbare dingen en weerstanden verdwijnen. Dingen die je al heel lang wilde gebeuren opeens. Hoeveel mensen raken er niet zwanger nadat ze hun droom om een kindje te krijgen opgeven,… Je krijgt in toenemende mate te maken met synchronisiteit en je gaat je lekkerder in je leven en meer “thuis” voelen. Soms als je jouw kijk op dingen verandert, veranderen de dingen om je heen,…

Veranderingen ontstaan op het moment dat je niet meer denkt dat er iets veranderd moet worden,… En je terug begint te genieten van alles rondom jouw in dat huidige moment,…

Wat goed voor je is, is precies datgene wat er nu in jouw realiteit plaatsvind,…

Les nummer 3: voorwaardelijk leven loslaten
We zijn ons er vaak niet echt van bewust hoe we zitten te hopen of wachten op andere omstandigheden om uiteindelijk écht in de realiteit te kunnen ontspannen en te kunnen zijn,…
Het gros van de mensen leeft voorwaardelijke, uitgestelde levens: eerst dat andere huis, van die geldzorgen af, helemaal genezen en in topvorm zijn,… Eérst een goede band met de schoonmoeder en dat volledig uitgebalanceerd leven,,…
We koppelen voortdurend voorwaarden aan ons “zijn”. Net of het leven alleen verdiend mag worden als ons uiterlijke plaatje helemaal ok is,…

Het feit is dat je door zo te denken en leven leeft in een vernauwd bewustzijn en dat je niet meer afgestemd bent op het grote geheel. En als je in die modus leeft er geen verbinding is en uitwisseling kan plaatsvinden tussen jou en het universum,…

Les nummer 4: krijgen wat je wilt is het gevolg van het overstijgen van behoeftigheid
Krijgen wat je wilt is hoe paradoxaal het ook lijkt het gevolg van het overstijgen van de behoeftigheid.

Het is een kosmische wet dat als er iets is wat je graag wilt of nodig hebt, het leven je dit altijd geeft, op één voorwaarde: dat je de behoeftigheid bent overstegen en innerlijk vrij bent. En wat je dan krijgt is meer dan je ooit had kunnen hopen, wensen of visualiseren,

Les nummer 5: Het leven is geen complot tegen jou, maar een samenzwering in jouw voordeel.
Er zijn van die ogenblikken in het leven waarin er geen andere keuze mogelijk is dan alle controle te laten varen. Gewoon omdat je het even écht helemaal niet meer weet… Je maakt dan contact met de geheime ruimte in jezelf waar alles goed is. Het is bekend dat ware wanhoop vaak een keerpunt is,… Waardoor mensen niet anders kunnen dan zich een weg naar binnen te begeven en de oplossingen bij zichzelf gaan zoeken in plaats van in de buitenwereld,…Net uit die gevoelens van pure wanhoop komt dan het antwoord,…

Elke keer als het leven ons alle zeker en veiligheid ontneemt schenkt het ons een kans op overgave terug. Verlies in welke zin dan ook is de kraamkamer van vertrouwen,…

Tips om in volledige acceptatie-modus te gaan:

  • Vinden je gedachten en emoties hun oorsprong in liefde en vertrouwen of in angst en wantrouwen,…
  • Adem bewust en adem “heelheid”, liefde en volledige vervulling in en twijfel, angst en “niet goed genoeg” uit,…
  • Geef de controle op: promoveer het universum tot heer en meester van jouw bewustzijn en speeltuin van jouw bestaan,…
  • Heb vertrouwen dat het universum jouw de méést geweldige dingen zal schenken,…(die jij nu nog voor geen meter kan weten)
  • Realiseer dat je perfect bent zoals je bent en dat alles is zoals het is met een heel goede reden,…
  • Schrap het woord “maar” uit je dagelijks taalgebruik,…
  • Kritiseer niet maar accepteer,….
  • Oordeel niet over anderen rondom jouw,… (iedereen handelt vanuit zijn bestwil en bewustzijn,…).

Tot slot: Denk je dat de kracht die deze planeet, ons melkwegstelsel, de prachtige natuur, mens en dier schiep niet voor jouw zou zorgen?

Wil je meer weten lees dan zeker het boek: “de helende kracht van acceptatie” van Annemarie Postma

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This