Wat is het zuur-basen evenwicht:
Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Vorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren en melkzuren.

Om de zuurgraad van het lichaam optimaal te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam door deze uit te scheiden via de nieren, de longen en de huid. Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van onze lichaamseigen stof natriumbicarbonaat. Als de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt te groot is om via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam te verlaten. Slaat het lichaam de zuurresten op. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor onze gezondheid risico’s loopt. Daarnaast kunnen belangrijke enzymactiviteiten niet plaatsvinden als het lichaam te zuur is.

Meting via de urine: 
Het zuur-base evenwicht kunnen we meten door de pH-waarden in ons lichaam te bepalen. Dit kan u meten door PH test-strips (eveneens te koop in de natuurwinkel). Bepaal een doorsnee testdag en drink ‘s avonds na 20.00 uur, voorafgaand aan de testdag alleen water. Meet de zuurgraad van uw urine 3 keer die testdag. Te beginnen met de ochtendurine, dit is de eerste urine vanaf 6.00 uur ‘s ochtends.

Dompel een pH-teststripje 1 seconde in de ochtendurine. Belangrijk is om de meting zo snel mogelijk te doen, omdat de zuurgraad van de urine kan worden beïnvloed door de reactie met koolstofdioxide (CO2) uit lucht. Vergelijk daarna de kleuren van het stripje met het kleurenkaartje op het doosje om de pH-waarde vast te stellen.

Om een reëel beeld over uw zuurgraad te krijgen zijn er minimaal 3 testdagen achter elkaar nodig. Wij adviseren u de testdag te beginnen met het meten van de ochtendurine en dan in de loop van de middag en aan het begin van de avond de meting nogmaals uit te voeren.

Door de gemeten pH-waardes te noteren, kunt u de gemiddelde dagwaardes berekenen door de 3 metingen op te tellen en te delen door 3. Na de 3 testdagen telt u nu de 3 gemiddelde dagwaardes op en deelt deze weer door 3. U heeft nu de gemiddelde pH-waarde van de 3 opeenvolgende testdagen.

Ideale PH-waarde ligt tussen 7,35 en 7,45

Al onze cellen baden in extracellulair vocht dat net zoals het bloed licht basisch is (pH-waarde tussen 7,35 en 7,45).

De uiterste pH-waarden voor het bloed en het extracellulaire vocht waarbinnen nog leven mogelijk is liggen tussen 6,8 en 7,8.

Te lage pH-waarden (zuur) leiden sneller tot levensbedreigende situaties dan te hoge waarden (basisch). Dr. Berthold Kern ontdekte dat een verlaagde pH-waarde leidt tot een verdikking van het bloed. Als het bloed dikker van samenstelling is, moet het hart harder pompen om het naar de organen te leiden.

Wanneer het bloed te zuur dreigt te worden zal de spijsvertering zijn alkaline deel afstaan aan het bloed. Hierdoor raakt de spijsvertering in de war omdat het niet alkalisch genoeg is,…

Het belang van een goed zuur-base-balans:
Wanneer het bloed niet alkalisch genoeg is wordt er bijvoorbeeld calcium uit de botten onttrokken.
Verzuring maakt het bloed dikker van samenstelling en dan moet het hart harder pompen om het bloed naar de organen te brengen. Ook kunnen afvalstoffen dan moeilijker uit ons lichaam verwijderd worden, met alle problemen van dien.

Heel veel klachten ontstaan vanuit een verstoord zuur-base balans. Vooral klachten als reuma, jicht, botontkalking, vermoeidheid, huidproblemen, gewichtsproblemen en een slechter werkend immuunsysteem. Kanker ontstaat in een te zuur lichaam,…

Een van de consequenties van een verzuurd lichaam is de invloed op het Centraal Zenuwstelsel. Duf gevoel, langzaam denkproces, hoofdpijn en depressie zijn het gevolg. Lage rugpijn en spier stijfheid komen door het lage calcium gehalte in het lichaam als gevolg van de verzuring.

Een lichaam waarvan de pH in balans is heeft :
• goede energie
• Een kalm zenuw- en spierstelsel
• Een goede spijsvertering met regelmatige ontlasting
• Geen griep of verkoudheid
• Algeheel gevoel van welzijn, zowel fysiek, mentaal en spiritueel.

Algemene tips om verzuring te vermijden:
• Stress: heeft een negatief effect op ons ganse lichaam,
• Vermijd suikers,
• medicijngebruik,
• alcohol, koffie en zwarte thee,
• Matig met fruit,
• Eet niet teveel tussendoortjes,
• Minimaliseer koolzuurhoudende frisdranken en gezoete vruchtensappen;
• Matig met vlees en vis,
• Vermijd kazen (sterk verzurend), brood en kant en klare voeding,
• Straling,
• Luchtverontreiniging,…

Hoe ontzuren we ons lichaam:

  • met de ontzurende alka thee: deze bevat 52 kruiden die zorgen voor een optimale ontzuring van ons lichaam. (24,95 € voor 100 theezakjes)
  • Alka druppels: dit zijn basische druppels die bij toevoeging aan uw drinkwater de PH ervan verhoogt. Het drinken van basisch water heeft een sterk ontzurende werking op ons lichaam. Voeg 3 druppels toe aan een glas met drinkwater (200ml – 250ml); (29,95 € voor 37 ml)
  • Alka tabs original zijn gecoate basische tabletten met een gepatenteerde verhouding natrium- en kaliumbicarbonaat waarmee u op gemakkelijke wijze uw lichaam dagelijks kunt ontzuren. (24,95 €/ 90 tabletten)
  • Alka tabs magnesium draagt bij tot een gezond zuur-base evenwicht, ondersteunt de werking van soepele spieren en helpt bij de vermindering van vermoeidheid. (24,95 €/ 90 tabletten)
  • Alka tabs calcium draagt bij tot een gezond zuur-base evenwicht* en ondersteunt het behoud van sterke botten (24,95 €/ 90 tabletten)
  • Alka greens is een uitgebreid hoogwaardig voedingssupplement, dat uw lichaam dagelijks voedt met een weldadige hoeveelheid essentiële voedingstoffen.
    Dit product bevat natuurlijke extracten van een grote variëteit groentes, fruit, kiemgrassen, kruiden en bloempollen met daarnaast complexen van vezels, enzymen, vitamines B uit gekiemde quinoa en een maagzuurresistente probiotische lactobacillus cultuur. (39,95 € voor 30 sticks)

U vind al deze gezondheidsondersteunende producten in uw gezondheidswinkel (bioshop, bioboer) of online via deze link:

http://www.alka.be/ava/?tt=17076_12_304992_ontzuringsproducten

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This