We kennen het allemaal,… Keer na keer blijven we precies dezelfde situaties aantrekken met alleen andere medespelers op het podium,… Krimpen in elkaar als we zogenaamd “iets fout” hebben gedaan of een steek hebben laten vallen,… En als kers op de taart blijven we relaties aantrekken die ons niet voeden of partners die jouw ziel niet echt kennen of serieus nemen waar jij voor staat,…

In mijn woordenboek staat alleen “failing forward”. Je hebt het tenminste aangedurft ook al is het resultaat niet altijd om over naar huis te schrijven;-))! Je deed alles vanuit een zuivere en goede intentie, en dat weet jij in je kern hoe anders het ook misschien leek op dat moment,…

Bij ons thuis hing een waardevolle spreuk: “Wie niets doet maakt geen fouten”, maar hoe vergeven we onszelf en hoe lossen we op een makkelijke manier oude trauma’s en pijnlijke ervaringen op,…

Tijd maken voor onszelf is voeding voor de ziel. Rust creëren door een relax meditatie muziekje op te zetten. Genietend  in de zetel of je bed en vooral durven voelen wat er nu mag gevoeld worden. Dat is pure magie en zelfliefde voor mij;-),… Tijd voor jezelf en je naaste is het allermooiste wat je de ander kan geven,… Aanwezig zijn in het moment en durven in de emoties te gaan die er in het huidige moment leven dat is pure zelfzorg en mildheid voor onszelf,…

Hoe breng je heling aan oude emoties of gebeurtenissen:

  • Ga in je gedachten terug naar een prachtige periode in je vroege jeugd (liefst tussen 0 en 7 jaar).Bv: toen je 2 jaar was.
  • Herinner je hoe ongelofelijk vrij, blij en hoe alles magisch en rijk voelde rondom jouw (zie pasgeboren baby’s;-)! Je bent geïnteresseerd in alles wat er is en je voelt je veilig, gevoed en geliefd,…
  • Ga nu verder in de tijd naar een situatie in je leven waarin je je niet meer zo voelde, waarin je een gebrek aan liefde voelde of genegeerd werd, je ouders geen tijd hadden voor je,…En duik in deze gebeurtenis (voel wat er mag gevoeld worden),…
  • Ga nu terug naar dat onschuldige, vrije en blije kind dat je was bij puntje 1 van hierboven, en breng dit kind naar de situatie de je zoveel leed heeft bezorgd. Vervul jezelf met de energie van dat tweejarige kind en de stralende vreugde en flow en laat deze helemaal om je heen stralen. Zie hoe iedereen wordt vervuld met dezelfde vreugdevolle uitstraling.
  • Ga nu naar een andere gebeurtenis in je leven die je ongelukkig maakte en herhaal dit proces.
  • Beleef elke moeilijke of negatieve gebeurtenis in je leven opnieuw en heel deze met je driejarige, vreugdevolle zelf.

Deze oefening werkt goed omdat er in werkelijkheid geen lineaire tijd bestaat. Tijd is slechts een concept dat we gebruiken om gebeurtenissen die al gebeurd zijn, nu gebeuren of ergens in de toekomst te gebeuren staan te onderscheiden.

Door jezelf te bevrijden van oud verdriet en hartzeer los je blokkades op en kunnen er nieuwe méér liefdevolle ervaringen in jouw bewustzijn komen,…

Het kan één tot twee weken (20 tot 30 minuten per dag) duren om al je onevenwichtige emoties van vroeger op deze manier te onderzoeken en te helen maar jij bent die moeite méér dan waard;-)!!

Je zal je lichter, vrijer en opnieuw geboren voelen,… En vooral voorkomen dat je ze opnieuw creëert,..
Onder het motto: “een dag niet gevoeld is een dag niet geleefd;-)”,…

Succes!

 

Het nut van ‘helen’
Wanneer oude pijn uit het verleden is blootgelegd en doorvoeld, hoeft er uiteindelijk steeds minder pijn verdrongen en ontkend te worden. De pijn is dan een litteken geworden (slechts een herinnering) en geen open wond meer waar telkens de pleisters vanaf worden getrokken. Door dit helingswerk vergroeit het kind bewustzijn langzaam met het volwassen bewustzijn. Om uiteindelijk terug te keren naar eenheidsbewustzijn waarin geen enkele verdringing of onderdrukking meer noodzakelijk is, en we volledige vrijheid kunnen ervaren (Bosch, 2010, 2011, 2013).

 

 

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This