Wat je geweldig vond in de ochtend van je leven betekend niets meer in de avond. En wat in de ochtend van ons leven waar was wordt s’avonds een leugen. “The Shift” is een film die je laat kennismaken met de wereld van overgave en heelheid. Van “wat kan ik krijgen”, “hoe kan ik zovéél mogelijk nemen en hebben” naar “hoe kan ik dienen”,…

Véél mensen vragen zich af hoe vind ik mijn “levensdoel” of “missie”. Wat kom ik hier nu eigenlijk doen en wat maakt mij uniek,…

Wayne Dyer “ik heb altijd gevoeld dat het ware doel van het leven is om gelukkig te zijn en te genieten,… De magie en schoonheid opmerken van mensen en eenvoudige dingen rondom jouw,.. Om op een plek te komen waarbij je niet altijd ergens anders probeert te zijn… Alles in jouw leven is perfect op dit huidige moment,… Jouw ziel weet perfect wat er nu aan de orde is,… Zovéél mensen proberen ergens te komen op een plek en ze komen nooit aan,…

 

 

 

Eén van de wegen om je doel te kennen is terugkeren naar de natuur (jouw natuur). Zo verteld wayne dat er in de “Tao Te Ching” staat. Heel de mensheid vind zijn oorsprong in “niet zijn”, het is de spirit die ons het leven gaf.

Wanneer je naar deze wereld kwam ontstond je uit een kleine druppel van protoplasma. Alles wat je nodig hebt en had zat in die kleine druppel,… De éérste 9 maanden van jouw leven vanaf het moment van jouw conceptie werd alles voor jouw uitgestippeld. Jij moest niets doen… Je moest u geen zorgen maken over de kleur van uw ogen of hoe je lichaam eruitziet. Je ging gewoon in overgave,…Als deze fysieke reis zo uitermate prachtig geregeld is waarom zou het zielsstuk dan niet perfect uitgestippeld zijn voor ons,…

Héél je persoonlijkheid en levensdoel, alles is er al, als je loslaat en toelaat dat het universum jouw ondersteund,… Dankzij de soms kleine impulsieve ingevingen die je ontvangt. Ondanks jouw weerstand ga je toch naar die lezing of ontmoeting. ,… Omdat er een klein stemmetje in jouw zegt “je bent veilig, spring”,…

Is het normaal dat je na 9 maanden van goddelijke schepping zegt: “bedankt universum je hebt prachtig werk geleverd, we nemen over vanaf hier”,…

Ego les nummer 1: “Wie je bent is gebaseerd op wat je hebt”

En dan worden we omringd door al die mensen, familie en cultuur en er wordt ons verteld dat we niet kunnen vertrouwen op wie we zijn,.. We moeten vertrouwen op iets buiten onszelf,.. Hiervan goedkeuring vragen en krijgen,…Eens we dan zeggen dankjewel universum “ik neem over vanaf hier”, dan werk je de perfectie buiten = EGO (edge god out).

Het Ego zegt dat wie jij bent is niet de perfecte creatie, het goddelijke stuk waar jij vandaan komt. Het stuk van wie jij bent is wat je hebt,… Het begint met ons speelgoed, onze bankrekening, eigendommen,… Voor je’t weet identificeren we onszelf met de bezittingen die we hebben,.. We nemen geloofsovertuigingen aan “hoe meer ik heb, hoe méér waardevol ik ben als persoon,…

Onze cultuur zegt: “Meer” en hoe meer je hebt, hoe meer andere mensen dit proberen af te nemen,… Hoe bescherm ik mijn kapitaal en hoe maak ik meer van wat ik heb,…Het dilemma is als jij bent wat je hebt en het gaat weg dan valt wie je bent ook weg,…

Ego les nummer 2: “Ik ben wat ik doe”

Mijn succes, carrière en mijn waarde is gebaseerd op wat ik bereikt heb,… Ik moet méér geld verdienen, een promotie maken concurreren met iedereen rondom mij,.. Ook in de sportwereld krijgen we dit mooi gespiegeld,…

Ego les nummer 3: “ik ben wat anderen van me denken”

Ik ben mijn reputatie en als andere mensen me niet leuk vinden dan is er iets mis met mij,..

Ego les nummer 4:” ik ben (af)gescheiden van al de andere mensen rondom mij”

Ik bekijk het graag zo: “iedereen rondom mij hoe sterk, krachtig en hoe kwetsbaar, arm, ongevoelig, oppervlakkig of kleinerend is allemaal een onderdeel van mij,… Iedereen leeft in en door mezelf,.. Als ik anderen veroordeel of minder waardevol vind dan mij raad eens wie ik dan eigenlijk raak,… Alles begint en eindigt met onszelf,…Zo boven zo beneden, zo links en zo rechts van mij,…

In plaats van te veroordelen kan je beter kijken hoe je liefdevol kan aanvaarden en observeren wat je ziet,… En eventueel mee kan ondersteunen, (in)zien en eren,,…

Enthousiasme komt van “Entheos” = de god in onszelf, hoe spreekt deze god tot jouw,…

Wanneer begin jij te stralen en komt er ontzettend véél licht in jouw gelaat. Is het omdat je kan zorgen voor de kinderen in jouw klas of omdat je prachtig kan zingen, dansen,… Wordt jij licht als je ziet hoe iemand kwetsbaar en vanuit het hart spreekt en dit ook iets is wat bij jouw missie hoort,…

Wat vinden mannen belangrijk voor de shift:

 • Rijkdom
 • Avontuur
 • Carrière (wat ik bereikt heb)
 • Plezier
 • Respect

Wat vinden mannen belangrijk na de shift:

 • spiritualiteit
 • innerlijke vrede
 • familie
 • overgave aan het geheel
 • eerlijkheid

 

 

Wat vinden vrouwen belangrijk voor de shift:

 • Familie
 • onafhankelijkheid
 • carrière
 • Er bij horen
 • aantrekkelijkheid

Wat vinden vrouwen belangrijk na de shift:

 • persoonlijke groei
 • zelfwaarde
 • spiritualiteit (voel ik me verbonden met iets groter)
 • geluk (doe ik wat ik voel dat ik moet doen)
 • vergeving

Hoe kan ik de wereld dienen,…

Het resultaat dat de shift in jouw leven brengt is van wat kan ik krijgen naar “hoe kan ik dienen”, wat is mijn grotere “waarom” in dit leven,… Waarom start ik die prachtige uitgeverij, waarom wil ik vrijwilligerswerk doen op die plek, … Waarom geef ik tai chi,… Als je weet “waarom” je dingen doet wordt je “drive” zovéél intenser, groter en waardevoller,… Je kleine “ik-je” dat soms moe is en alles meteen wilt verdwijnt en maakt plaats voor een grote kracht die weet dat alles precies komt op de “goddelijke timing die het beste is voor het ganse universum” met de mensen rondom jouw die je ziel voeden en jouw mee steunen,… Je bent niet alleen…

Dat zijn de allermooiste geschenken van overgave en zielsverbinding,…

“Sometimes you just got to show up and pay attention and it shows up,… Whatever you are looking in your life is there looking for you,…We came here with music to play,…Let yourself be lived by it rather than you taking over
TS Elliot, “We shall not cease from exploration. In the end of all of our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time.

” Becoming the observer (step back) you begin to live in process, trusting where our source is taking you”.• To touch someone’s life is more valuable than any amount of money

.

 

 

 

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante posts

Gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This